404 www.juspedia.ro | Law article directory
Top

Cadrul juridic pentru demararea programului „Prima casă”

GUVERNUL ROMANIEI

GUVERNUL ROMANIEI

Guvernul a decis extinderea obiectului de activitate al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri cu atribuţii de acordare de garanţii pentru programul guvernamental „Prima casă”, destinat persoanelor care nu au o locuinţă în proprietate, a anunţat primul-ministru Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat, de asemenea, că mâine vor avea loc discuţii între reprezentanţi ai Guvernului şi cei ai mediului bancar cu privire la acest Program. „Vom porni de la două condiţii minimale: avans 5% din credit şi dobândă mică, astfel încât toţi cei care astăzi sunt în situaţia de a nu putea avea o locuinţă în proprietate, să poată avea acces la Programul „Prima casă „, a afirmat şeful Executivului, menţionând că după întrevederea cu reprezentanţii băncilor va putea fi stabilit graficul de derulare al acestui program.

Premierul Emil Boc a amintit că statul va garanta, prin Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, credite de până la 60.000 de euro pentru persoanele care doresc să-şi cumpere o locuinţă. „Pe baza mecanismului Fondului de Garantare pot fi practic garantate în România, prin acest program, locuinţe în valoare de 1 miliard de euro”, a menţionat primul-ministru.

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Data: 27.05.2009

Descopera Primul Stagiu
Zonia.ro