Top

Caracterul declarativ al partajului. Consecinte.

Prin sentinta civila nr. 12578 din 3 noiembrie 2008, Judecatoria Iasi a admis actiunea formulata de catre reclamnta UM in contradictoriu cu paratul BM si a dispus evacuarea acestuia din imobilul casa de locuit situat in sat Vulturi, com. Popricani.

Pentru a pronunta aceasta hotarare, instanta a retinut ca, in fapt, prin sentinta civila de partaj bunuri comune, in octombrie 2007, reclamantei i s-au atribuit toate bunurile mobile si imobile, dobandite in timpul casatoriei, inclusiv casa de locuit din sat Vulturi comuna Popricani; ca efect al partajului, in temeiul caracterului declarativ al partajului, reclamanta a devenit proprietara exclusiva a asupra imobilului casa de locuit situata in sat Vulturi, comuna Popricani, jud. Iasi, hotararea de partaj fiind definitiva si irevocabila.

Ulterior pronuntarii sentintei de partaj, paratul a continuat sa locuiasca in imobil, sporadic, de fiecare data pornind scandal, avand relatii incordate atat cu fosta sotie cat si cu copii, convietuirea alaturi de parat fiind imposibila.

Cum paratul avea calitatea de tolerat in imobilul casa de locuit proprietatea reclamantei si cum in cauza s-a dovedit ca paratul locuia in imobilul din care se cere evacuarea si avea un comportament necorespunzator, instanta a apreciat intemeiate pretentiile reclamantei.

Etichete: