Top

Aplicarea masurii educative a “mustrarii”. Criterii apreciate de instanta.

Prin sentinta penala nr.400 din 28 noiembrie 2006 a Judecatoriei Murgeni, in temeiul art. 101 lit.a C.penal, art. 102 C.penal, cu ref. la art. 208 alineat 1 C.penal si art. 99 alineat 2 C.penal, s-a luat fata de inculpatul minor C.A, masura educativa a “mustrarii”.

S-a atras atentia inculpatului sa dea dovada de indreptare.

S-a atras atentia inculpatului ca daca va savarsi din nou o infractiune se va lua fata de el o masura mai severa sau i se va aplica o pedeapsa.

Instanta a retinut ca prin rechizitorul Parchetului de pe langa Judecatoria Murgeni, a fost trimis in judecata inculpatul minor C.A, pentru savarsirea infractiunii prev.de art. 208 alineat 1 C.penal , cu aplicarea art. 99 alineat 2 C.penal, in dauna partii vatamate I.L.

Instanta a constatat ca inculpatul minor a abandonat cursurile scolare, locuind impreuna cu bunicul matern, iar din raportul de expertiza medico-legala psihiatrica rezulta ca acesta prezinta tulburari de comportament pe fond de carente educationale si afective, dar are discernamant asupra faptei sale.

Avand in vedere gradul de pericol social al faptei savarsite, de starea fizica, de dezvolatarea intelectuala si morala a inculpatului, de comportarea lui, de conditiile in care este crescut si educat, instanta a apreciat ca fata de inculpatul minor se poate lua masura educativa a “mustrarii”, in temeiul art. 101 lit.a C.penal, cu ref. la art. 102 C.penal.

(Sentinta penala nr.400 din 28 noiembrie 2006).

Etichete: