Top

RESPINGEREA CERERII DE SUSPENDAREA JUDECATII – RECURS INADMISIBIL

Inculpatul S.V. a fost condamnat la pedeapsa rezultanta de 1 an inchisoare prin sentinta penala nr. 275/2005 a Judecatoriei Botosani.

Acesta a declarat apel, iar la termenul din 14 aprilie 2005 a solicitat suspendarea judecatii, pe motiv ca sufera de o boala grava care il impiedica sa participe la proces.

Prin incheierea din aceeasi zi, data in dosarul nr. 1767/2005 Tribunalul Botosani – a respins cererea si a fixat termen de solutionare pentru data de 12 mai 2005.

Impotriva incheierii inculpatul a declarat recurs – cale de atac care nu este insa prevazuta de lege. Potrivit art. 3851 al. 2 Cod procedura penala, incheierile pot fi atacate cu recurs numai o data cu sentinta sau decizia recurata, cu exceptia cazului cand, potrivit legii, pot fi atacate separat cu recurs.

Or, dispozitiile art. 303 al. 3 Cod procedura penala – prevad ca pot fi atacate separat cu recurs numai incheierile date in prima instanta, prin care s-a dispus suspendarea judecatii.

In speta incheierea este data in apel si nu in prima instanta, iar prin incheierea recurata nu s-a dispus suspendarea cauzei, ci, dimpotriva, respingerea cererii de suspendare si continuarea judecatii, astfel ca recursul este inadmisibil, cum just s-a pronuntat Curtea de Apel prin decizia penala nr. 290/09 mai 2005.

Etichete: