Top

Legea nr.302/2004 – COMISIE ROGATORIE

Tip document-sentinta penala

Titlu:Legea nr.302/2004 – COMISIE ROGATORIE

Dataspetei: 23 mai 2008

Autor:TribunalulVrancea

Domenii-asociate:Procedura Civila si Penala

Prin cererea înregistrată la nr. 1244/91/2008 Ministerul Justiţiei a transmis cererea de comisie rogatorie formulată de Tribunalul de Mare Instanţă din Evreux – Republica Franceză.

În cererea de comisie rogatorie, instanţa rogantă a solicitat efectuarea unei anchete sociale precum şi transmiterea de informaţii referitoare la situaţia din România a unui cetăţean român şi care în prezent execută o pedeapsă privativă de libertate în închisoarea din Fresnes.

S-a aratat ca informaţiile sunt necesare în vederea soluţionării cererii de liberare condiţionată şi revenirea în România a cetăţeanului respectiv. Având în vedere obiectul cererii de comisie rogatorie, Tribunalul Vrancea, ca instanţă rogată, a dispus efectuarea de către Consiliul local Focşani a unei anchete sociale la adresa unde a locuit persoana in cauza.

Din ancheta socială a rezultat că acesta a trăit în concubinaj cu numita N. C. şi din această relaţie au rezultat doi copii.,ca mama condamnatului – Ş. Z. este în vârstă de 78 de ani si este încadrată în gradul III de handicap având un ajutor social în sumă de 31 lei lunar.iar. tatăl condamnatului este decedat,. intreaga familie locuind într-un imobil compus din patru camere şi dependinţe

Ş .M. a lucrat înainte de a pleca în Franţa la SC din Focşani, dar administratorul acestei societăţi P C. N. nu a putut fi audiat pentru a confirma că îl va angaja pe condamnat la revenirea în România.

Faţă de aceste considerente, în baza art. 160 şi următoarele din legea 302/2004 tribunalul, prin incheiere a constatat efectuată comisia rogatorie, solicitată de

Tribunalul de mare instanţă din Evreux – Republica Franceză în cauza penală privind pe cetateanul român.

Etichete: