Top

Furt calificat. Inculpat minor

Prin sentinta penala nr.1091 din 19 martie 2009, instanta a dispus condamnarea inculpatului minor I.D. la pedeapsa de un an si sapte luni închisoare pentru savârsirea infractiunii de furt calificat în forma continuata, prevazuta de dispozitiile art. 208 alin. 1 – art. 209 alin. 1 lit. e, g, i Cod penal, cu aplicarea dispozitiilor art. 33 lit. a, art. 40 alin. 1, art. 41 alin. 2 si art. 99 alin. 3 Cod penal.

Pentru a dispune astfel, instanta a retinut în sarcina inculpatului urmatoarele:

La data de 16.12.2009, în jurul orelor 16,00, inculpatul, cunoscând ca în cladirea scolii C. de pe strada T. se gaseau haine, s-a deplasat singur la adresa respectiva, a intrat în curte profitând de faptul ca existau sparturi în gard si a patruns prin escaladare în cladirea în care se gaseau bunuri apartinând partii vatamate F.S. , de unde a sustras o sacosa din rafie în care se gaseau mai multe scule. Abia dupa ce a iesit si-a dat seama ca în sacosa se aflau aceste bunuri, si nu haine, astfel încât a abandonat-o în apropiere, în curtea scolii. În noaptea urmatoare, inculpatul s-a întors la locatia respectiva, împreuna cu martorul L.F., cu intentia de a sustrage haine, dar în timp ce acestia se aflau în interiorul cladirii au fost surprinsi de agentul de paza, care a anuntat organele de politie. În seara zilei de 29.12.2008, inculpatul a patruns prin spargerea unui geam si prin escaladarea ferestrei în interiorul magaziei benzinariei dezafectate din str. M., apartinând partii vatamate D.O., de unde a sustras doua vase din inox, o unitate centrala de calculator si un sistem de alarma. În noaptea de 30/31.12.2008, dupa ora 00,00, inculpatul, aflat în stare de ebrietate, s-a deplasat la benzinaria M., si a sustras o naveta de bere, pe care a transportat-o pe umar spre locuinta sa. Fiind depistat de organele de politie, a abandonat naveta, care a fost restituita partii vatamate, si a fugit, fiind prins la 31.12.2008, când a dat politistilor informatii asupra bunurilor sustrase la 29.12.2008.

Având în vedere antecedenta penala a inculpatului, instanta a constatat ca fapta de furt calificat în forma continuata pentru care a stabilit pedeapsa de un an si sapte luni închisoare a fost savârsita în concurs real cu o infractiune de furt calificat pentru care inculpatul fusese condamnat definitiv, precum si în conditiile pluralitatii intermediare în raport de alte cinci infractiuni – una de distrugere si patru de furt calificat – pentru care inculpatul fusese condamnat definitiv anterior, astfel încât, facând aplicarea dispozitiilor art. 36 alin. 1 si ale art. 40 alin. 1 Cod penal, raportate la cele ale art. 34 alin. 1 lit. b Cod penal, a contopit toate aceste pedepse. Astfel, instanta a stabilit ca rezultanta pedeapsa cea mai grea, de doi ani si sase luni închisoare, la care a adaugat un spor de sase luni închisoare.

Etichete: