Top

Conform art. 484 Cod proc. penală, judecarea cauzelor privind infracţiuni săvârşite de minori se face în prezenţa acestora, cu citarea părţilor, a autorităţii tutelare şi a părinţilor ori a înlocuitorilor acestora.

Prin sentinţa penală nr. 215/02.06.2006 a Tribunalului Vrancea, inculpatul minor Cristian Giani – Alin a fost condamnat la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie prev. de art. 26 rap la art. 211 alin. 1,2 lit. şi alin. 21 lit a Cod penal şi a infracţiunii de tâlhărie prev. de art. 211 alin. 1,2 lit. b,c şi alin. 21 lit. a,b Cod penal, pentru ambele infracţiuni cu aplicarea art. 99,109, 74 alin. 1 lit. a,b,c şi alin. 2 şi art. 76 lit. c Cod penal.

Împotriva acestei hotărâri a declarat apel, în termen legal, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, criticând-o pe motive de nelegalitate şi netemeinicie.

Ca motiv de nelegalitate, printre altele, s-a invocat că judecarea cauzei a avut loc fără citarea părţilor responsabile civilmente Cojocaru Rodica şi Cojocaru Claudiu, părinţii inculpatului minor Cristian Giani – Alin.

Prin decizia penală nr. 67/A/31.07.2006, a Curţii de Apel Galaţi, s-a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. S-a desfiinţat sentinţa penală nr. 215%02.06.2006 a Tribunalului Vrancea şi s-a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeaşi instanţă.

S-a reţinut că în cauză a fost introdus şi citat, în calitate de parte responsabilă civilmente, Cristian Claudiu, unchiul inculpatului deşi părinţii naturali ai inculpatului sunt în viaţă şi nu există decizie de instituire a tutelei.

Etichete: