Top

OUG 195/2002

SENTINTA PENALA NR. 1032
Sedinta publica din 30 septembrie 2008

Prin rechizitoriul nr…… din data de ……al …….., s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatului……. pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art. 87 alin.1 din OUG nr.195/2002.
S-a retinut prin actul de sesizare ca in data de …., inculpatul ………… a condus pe drumurile publice din orasul …….., autoturismul cu numarul de inmatriculare …………, avand in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala.
Examinand cauza in raport de probele administrate, instanta retine urmatoarele:
In data de ………in jurul orelor ……….lucratorii de politie din cadrul Politiei………. au fost anuntati cu privire la faptul ca pe strada ……din localitate, s-a produs un accident de circulatie soldat cu pagube materiale. Ajunsi la fata locului, lucratorii de politie au constatat ca in dreptul portii de acces al imobilului de la numarul ….se aflau doua autoturisme marca …… cu numar de inmatriculare ………si respectiv …… stationate si care prezentau avarii minore.
Procedandu-se la cercetarea la fata locului a rezultat ca inculpatul ……… in timp ce conducea autoturismul proprietatea sa personala cu numarul de inmatriculare …….pe strada ….. din oras ….. a produs avarierea autoturismului cu numarul de inmatriculare …., stationat pe partea stanga a drumului, apartinand numitului …..
Intrucat inculpatul prezenta suspiciuni cu privire la consumarea de bauturi alcoolice a fost supus recoltarii de probe biologice de sange pentru stabilirea alcoolemiei iar potrivit buletinului de analiza toxicologica-alcoolemie nr……din …..s-a constatat ca avea o alcoolemie de …. si respectiv …..
Situatia de fapt mai sus descrisa si retinuta in sarcina inculpatului este dovedita cu declaratiile inculpatului, date atat in cursul urmaririi penale cat si in cursul judecatii, cu procesul-verbal de cercetare la fata locului insotit de plansa fotografica, procesul-verbal de prelevare a probelor biologice de sange, buletinul de examinare clinica, buletinul de analiza toxicologica – alcoolemie nr…… si cu declaratia martorului …….
In drept, fapta inculpatului ……..de a conduce pe drumurile publice din orasul ……. la data de ………., autoturismul cu numarul de inmatriculare …….avand in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala, constituie infractiunea prevazuta de art.87 alin.1 din OUG nr.195/2002.
Fata de gravitatea faptei, de modul concret si de imprejurarile in care a fost savarsita, de urmarile produse, de persoana inculpatului, avand in vedere si conduita inculpatului pe parcursul intregului proces penal dar si de celelalte criterii generale de individualizare a pedepsei prevazute de art.72 Cod penal, urmeaza ca in baza art. 87 alin 1 din OUG nr.195/2002, instanta …………. inculpatul …….., fiul lui ……, nascut la data de …
In baza art. 71 C.p. instanta va interzice inculpatului drepturile prevazute de art. 64 lit a teza II si lit b Cod penal.
Cum instanta apreciaza ca reeducarea inculpatului poate avea loc si fara executarea pedepsei prin stimularea eforturilor de autoeducare ale acestuia urmeaza ca in baza art 81 Cod penal sa dispuna suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe o durata de 3 ani, termen de incercare stabilit in conditiile art. 82 Cod penal.
Totodata instanta va atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art 83 Cod penal a caror nerespectare are ca urmare revocarea suspendarii.
In baza art 71 alin 5 Cod penal, instanta va suspenda executarea pedepsei accesorii aplicata inculpatului pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei si va obliga inculpatul la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare avansate de stat.

Etichete: