Top

DESFACERE CONTRACT DE MUNCA. NULITATE MASURA

7. DESFACERE CONTRACT DE MUNCA. NULITATE MASURA

Prin sentinta civila nr. 851 din 4 octombrie 2004, Tribunalul Suceava a admis contestatia formulata de contestatorul U. I. in contradictoriu cu intimata S.C. „M.” S.A. Radauti, anuland decizia nr. 136 din 24.06.2004 privind desfacerea contractului de munca.

Prin decizia civila nr. 164 din 15 martie 2004, Curtea de Apel Suceava a admis recursul intimatei si, modificand in totalitate sentinta atacata, a respins, ca nefondata, contestatia.

Prin considerentele deciziei, s-a retinut ca decizia atacata contine toate conditiile de fond si forma prevazute de art. 268 alin. 2 din Codul muncii.

Sub alt aspect, s-a dovedit ca in cauza nu s-a realizat cercetarea disciplinara, datorita culpei contestatorului, care s-a sustras de la indeplinirea acestei proceduri.

In ce priveste fondul cauzei, din probatoriul administrat in cauza, rezulta ca, in calitate de sef formatie sector montaj, la data de 24.06.2004, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, contestatorul s-a opus la determinarea noxelor din unitate, adresand injurii, amenintari, insulte ing. C. Ghe., responsabil cu protectia muncii si membrilor comisiei.

Aceste abateri au o gravitate deosebita, de natura a atrage sanctiunea desfacerii contractului de munca, intrucat solutia primei instante nu are suport legal.

Etichete: