Top

AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE. REFUZ ELIBERARE. CONDITII.

Prin sentinta nr.398 din 10 iunie 2005 Tribunalul Suceava – sectia comerciala, contencios administrativ si fiscal a admis actiunea reclamantei A.M. si a obligat parata Primaria municipiului Sv. – prin primar sa-i elibereze autorizatie de inchidere balcon, retinand in esenta ca parata nejustificat refuza eliberarea actului, intrucat lucrarea este necesara pentru protectia peretilor exteriori ai apartamentului de infiltratii.

Impotriva sentintei a declarat recurs parata, care a sustinut ca a fost data cu aplicarea gresita a legii intrucat certificatul de urbanism seria 9826/2002 se refera la inchiderea balconului, iar ulterior reclamanta a cerut inchiderea balconului tip A+B perimetral, fatada N–E, anexand o alta documentatie decat cea indicata in certificatul de urbanism, aceasta referindu-se si la alte amenajari, deci refuzul este justificat.

Motivul de recurs invocat se intemeiaza pe disp. art. 304 pct.9 Cod proc. civ. si curtea a constatat ca este intemeiat.

Din intreg probatoriul administrat rezulta fara echivoc ca certificatul de urbanism a fost eliberat pentru inchidere balcon aferent si nu pentru amenajarile prezentate in documentatia tehnica anexata cererii de autorizare.

Cum s-a constatat diferenta intre scopul certificatului de urbanism si obiectul autorizatiei de construire refuzul este justificat, mai ales ca reclamantei i s-a comunicat inca din anul 1998 ca putea sa execute lucrari de inchidere a balcoanelor existente si reparatii la tamplaria interioara si exterioara daca pastra forma acestora si daca nu efectua modificari la fatada.

(Decizia nr. 2324 din 03 noiembrie 2005)

Etichete: