Top

Nedovedirea daunelor cominatorii

Prin sentinta civila nr. 12616 din 24 octombrie 2008, Judecatoria Iasi a respins actiunea formulata de catre reclamnta S.C.”I” SRL in contradictoriu cu S.C.”TCI” SRL, prin care se solicita ca reprezentantii acestora din urma sa remita celor dintai documentul „carte de service” a autoturismului marca KIA SORENTO pe care l-au vandut societatii reclamante, precum si obligarea paratei la plata daunelor cominatorii in suma de cate 500 lei/zi de intarziere calculate de la data punerii in intarziere – 08.02.2008 – si pana la executarea efectiva a obligatiei de remitere.

In motivarea acestei solutii, instanta a retinut ca la ultimul termen de judecata – 03.11.2008 – aparatorul paratei a inmanat aparatorului reclamantei documentul care a facut obiectul primului capat de cerere, solicitarea reprezentantilor reclamantei ramanand fara obiect si urmand in consecinta a fi respinsa.

Cu privire la cererea de acordare a daunelor cominatorii, instanta a constatat ca motivele invocate de catre reclamanti – neputinta efectuarii reparatiilor si reviziilor periodice, neputinta instrainarii autovehiculului catre orice alta persoana – nu-si gasesc suportul probator. Astfel, aspectele de mai sus nu reprezinta decat simple supozitii, reprezentantii reclamantei lasand sa treaca o perioada de timp de la preluarea bunului fara sa fi facut demersuri pentru recuperarea documentului, solicitarea fiind facuta de abia la data de 07.02.2008 ( fila 17). De asemenea, reprezentantii reclamantei nu au dovedit faptul de a fi suferit vreun prejudiciu din lipsa documentului solicitat pentru ca parata sa poata fi condamnata la plata daunelor cominatorii conform practicii unitare a instantelor de judecata.

Etichete: