Top

Încadrare juridică greşită. Lovire. Vătămare corporală gravă. Dinţi din faţă

Prin sentinţa penală nr.524/10 iulie 2007, Judecătoria Bârlad a respins cererea privind schimbarea încadrării juridice din infracţiunea prev. de art. 180 alin.2 Cod penal în infracţiunea prev. de art. 182 Cod penal şi l-a condamnat pe inculpatul S.N. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 180 alin.2 Cod penal împotriva părţii vătămate B.D.M.

Prin decizia penală nr.337/A din 26 noiembrie 2007 s-a desfiinţat în parte această sentinţă şi, în rejudecare, s-a schimbat încadrarea juridică a faptei comisă împotriva părţii vătămate B.D.M. din infracţiunea prev. de art. 180 alin.2 Cod penal în infracţiunea prev. de art. 182 alin.2 Cod penal pentru care i s-a aplicat pedeapa de 3 ani închisoare

S-a reţinut că, prin acţiunea violentă a inculpatului – care i-a aplicat părţii vătămate lovituri cu o cărămidă în zona feţei – i-au fost produse acesteia plăgi, echimoze şi excoriaţii la nivelul feţei, iar după vindecare au rămas două cicatrici inestetice definitive. De asemenea, grupul frontal superior a suferit luxaţie de gradul I-II cu multiple fisuri de smalţ la nivelul coroanelor dentare – recuperabili, iar dinţii 4.1, 3.1. au suferit o luxaţie de gradul III-IV ce a impus extracţia lor. În acest context traumatologic se impune concluzia că afectarea a 6 dinţi din faţă – dintre care doi au fost extraşi – şi cauzarea a două cicatrici inestetice definitive se încadrează în noţiunea juridică de „sluţire” în sensul disp. art. 182 alin.2 Cod penal.

Etichete: