Top

Art. 182 Cod penal – Vătămarea corporală gravă. Expulzarea a doi dinţi din faţă.

Prin decizia penală nr. 294/2005 a Tribunalului Galaţi, s-a respins ca nefondat apelul declarat de inculpatul L.L.

Împotriva acestei hotărâri a declarat recurs inculpatul L.L., solicitând schimbarea încadrării juridice a faptei din infracţiunea prev. de art. 182 alin. 1 Cod penal în infracţiunea prev. de art. 181 Cod penal.

Prin decizia penală nr. 529/R/2005, Curtea de Apel Galaţi a respins ca nefondat recursul declarat de inculpat cu următoarea motivare:

În fapt s-a reţinut că inculpatul a aplicat părţii vătămate A.G. o lovitură cu o sticlă, în zona gurii, cauzându-i pierderea a doi dinţi incisivi şi leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 23-25 zile de îngrijiri medicale.

Urmare produsă de activitatea infracţională a inculpatului, în sensul că partea vătămată a suferit pierderea a doi dinţi incisivi superiori, ceea ce reprezintă un prejudiciu estetic ireversibil, conduce la concluzia că încadrarea juridică reţinută de instanţele anterioare este corectă.

Împrejurarea că dinţii pot fi înlocuiţi printr-o lucrare proteică nu poate constitui motiv de schimbare a încadrării juridice a faptei, întrucât lucrarea dentară, deşi în anumite condiţii poate ascunde acest prejudiciu estetic, nu poate să-l înlăture în totalitate.

Etichete: