Top

Violare de domiciliu

TITLU-Violare de domiciliu

DOMENIU ASOCIAT-Infractiuni

TIP DOCUMENT-sentinta penala

NUMAR DOCUMENT-162

DATA-19.01.2007

Prin sentinta penala nr. 162 din 19.01.2007 a Judecatoriei Braila inculpatii N.D. si P.A. au fost condamnati, in temeiul art. 192 C.pen. cu aplic. art. 37 lit. b C.pen., la o pedeapsa de 4 ani si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu .

Pentru a pronunta aceasta hotarare instanta a retinut ca in seara zilei de 13.04.2006, orele 20.55, cei doi inculpati au spart usa de acces si au patruns in camera partii vatamate D.M., iar inculpatul P.A. s-a repezit asupra fiului partii vatamate si l-a trantit in pat, avand asupra sa un corp contondent, intr-o punga, pe care insa nu l-a folosit, imprejurare in care partea vatamata a inceput sa strige dupa ajutor, iar inculpatul N.D. a pulverizat camera cu spray paralizant, conditii in care cei prezenti au parasit incaperea, dupa care inculpatii au parasit locul faptei, iar partea vatamata a anuntat organele de politie . De asemenea instanta a retinut ca in timp ce organele de politie discutau cu martorii, agentii de politie au sesizat ca inculpatii se aflau intr-un taxi, care a fost oprit, iar cu ocazia perchezitiei corporale efectuate asupra inculpatului N.D. a fost descoperit un spray paralizant, tip “Nato”, de culoare verde, declarand ca ii apartine si ca il folosea pentru autoaparare, iar pe podeaua masinii, intre picioarele incupatului N.D. s-a mai descoperit sacosa de culoare verde in care se afla cutitul, incupatul declarand ca acesta ii apartine inculpatului P.A. si i l-a dat sa il ascunda, aspect pe care inculpatul P.A. l-a negat . Totodata martorul I.D., conducatorul taxi-ului a confirmat faptul ca la apropierea politiei inculpatul N.D. a scos de sub haina o punga de culoare verde pe care a incercat sa o ascunda sub bancheta , dar nu au reusit datorita interventiei organelor de politie . La interogatoriile luate, inculpatii nu au recunoscut fapta, in schimb savarsirea ei si vinovatia autorilor sunt dovedite cu procesul verbal incheiat de catre organele de politie, plansa foto cu cutitul gasit asupra inculpatului N.D., cazierele judiciare ale inculpatilor, depozitia partii vatamate si depozitiile martorilor . In ceea ce priveste individualizarea judiciara a pedepselor, instanta a avut in vedere dispozitiile art. 72 c.pen., precum si imprejurarile referitoare la persoana inculpatilor, care nu a recunoscut fapta astfel comisa, starea de recidiva a acestora ca si cauza de agravare a raspunderii penale, nivelul de pregatire intelectuala, necasatoriti si fara ocupatie .

Impotriva acestei hotarari au declarat apel inculpatii N.D. si P.A. .

Prin decizia penala nr. 102 din 19.03.2007, Tribunalul Braila- Sectia Penala a respins ca nefondate apelurile declarate de catre inculpati si a retinut ca sentinta pronuntata de catre Judecatoria Braila este legala si temeinica . Astfel, instanta de apel a examinat cauza din oficiu, potrivit dispozitiile art. 371 alin. 2 C.p.p., desi apelantii nu au formulat in scris motivele de apel si nic nu s-au prezentat in instanta pentru a le formula oral . Astfel, instanta de apel a retinut ca prima instanta a retinut corect situatia de fapt pe baza analizei temeinice a probelor administrate in cauza si a dat infractiunilor comise de catre cei doi inculpati incadrarea juridica corespunzatoare, pedepsele aplicate fiind bine individualizate, cu respectarea principiilor art. 72 c.pen. .

Tags: