Top

Viol

Prin rechizitoriul Parchezului de pe lînga Judecatoria Braila înregistrat la nr. 3217/P/2008 s-a dispus trimiterea în judecata a co-inculpatilor M F si B R pentru comiterea infractiunilor concurente de viol prevazuta de art. 197 al.2 c.p. si violare de domiciliu prevazuta de art. 192 al.2 c.p. cu art. 33 lit. a, 34 c.p.

În fapt, s-a retinut faptul ca la data de 5.08.2008, inculpatii B R si M F, dupa ce în prealabil au consumat bauturi alcoolice, au luat hotarîrea infractionala de a o viola pe partea vatamata F S, femeie în vîrstă de 80 de ani.

În acest scop, cei doi au patruns fara drept în locuinta partii vatamate, si fiecare au întretinut raporturi sexuale cu victima împotriva acesteia si prin constîngere.

Cei doi au astupat si fereatra victimei cu o patura întrucît aceasta se zbatea si striga dupa ajutor.

Inculpatii au recunocut comiterea faptelor, acestia fiind trimisi în judecata în stare de arest.

Pentru faptele lor inculpatii au fost condmnati la cîte o pedeapsa de cîte 8 ani si 6 luni închisoare fiecare.

La dozarea pedepselor, instanta a avut în vedere gradul ridicat de pericol social si generic concret al faptelor comise, si care atît prin continutul concret cît si generic comparativ cu alt gen de infractiuni prezinta un grad sporit de pericol social, faptul ca victima infractiunii era peroana în vîrsta si în stare de neputinta de a se apara, inculpatii profitînd de acest lucru, precum si contextul si împrejurarile concrete de comitere a faptelor.

Tags: