Top

Lipsire de libertate, furt şi lovire

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lînga Judecatoria Braila înregistrat la nr. 4322/P/2008 s-a dispus trimiterea în judecata a inculpatului P S pentru comiterea infractiunilor concurente de lipsire de libertate prevazuta de art. 189 al.1,2 c.p., parte vatamata I L, lovire prevazuta de art. 180 al.2 c.p. parte vatamata I L, lovire prevazuta de art. 180 al.2 c.p cu art. 75 lit. a c.p. si furt calificat prevazuta de art. 208 al.1-209 al.1 lit. e,g c.p. cu art. 33 lit. a, 34 c.p… parte vatamata N A .

În fapt, s-a retinut faptul ca în seara zilei de 26.10.2008, inculpatul a luat hotarîrea infractionala de a o lipsi de libertate pe partea vatamata I L, vînzatoare la un magazin alimentar de pe b-dul X.

În cursul zieli, inculpatulş a vizitat-o de 3-4 ori pe partea vatamata în magazin, unde s-a comportat normal si nu a jignit-o, dupa cum rezulta din depozitia victimei audiata în sedinta publica.

Aceata nu a consumat cu inculpatul o cafea, dupa cum acesta sustine în sedinta publica.

În scopul realizarii hotarîrii infractionale astfel luate, dupa ce anterior a consumat bauturi alcoolice la un cafe bar, inculpatul a platit un taximetrist cu 100 lei pentru a-l asigura ca va efectua o cursa în com Lanurile, unde intentiona sa o duca pe victima agresiunii si sa o violeze, dupa cum inculpatul a decalarat la urmarire si dupa spusele partii vatamate în sedinta publica.

În acest scop i-a spus taximetristului sa-l astepte în apropierea magazinului unde victma lucra , si în jurul orelor 21,30, dupa ce acesta a închis magazinul inculpatul a urmarit-o pe partea vatamata si a urcat-o cu forta în taxi, desi victima a opus rezistenta.

Taximetristul nu a interevenit initial, deoarece inculpatul, în mod preventiv i-a spus martorului ca tînara este sotia sa.

În taxi, inculpatul a tinut-o strîn de mîini pe partea vatamata, desi acesta se zbatea si îi spunea sa o lase împace.

În cele din urma, taxiul ajungînd în bariera, lînga Catedrala, si taximetristul întelegînd în cele din urma ca a fost indus în eroare de catre inculpat si ca victima nu este sotia acestuia, a oprit taxiul, si la semafor, victima a reusit în cele din urma sa fuga din masina, dar a fort urmarita de catre inculpat si trîntita la pamînt.

În cele din urma, victima si-a asigurat scaparea reusind sa se urce într-un autoturism în care se aflau niste tinere, care întelegînd pericolul, au condus victima la politie.

Si martorul ocular M G, przent în bariera a anuntat politia. Trebuie mentionat si faptul ca pe tot drumul pe care l-a parcurs taxiul în care a fost imobilizata victima, acesta a circulat cu usa deschisa la masina si cu picioarele pe jos.

Potrivit actului medico-legal existent la dosar, victima lipsirii de libertate a suferit leziunui pentru a caror videcare au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale..

În sarcina inculpatului, trimis în judecata în stare de arest preventiv, se mai retine si faptul ca în data de 17.10.2008 ,orele22,30 a agrast-o pe partea vatamata N A, patron la SC X Com SRL Braila, pe motiv ca a refuzat sa-l mai serveasca cu bauturi alcoolice, desi programul se terminse.

În acest context, inculpatul a lovit victima agresiunii cu pumnii, cauzîndu-i leziuni pentru a caror vindecare au fost necesare 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Totodata, dupa ce a fost audiat la politie, inculpatul s-a reîntors la locul faptei, si sub pretextul ca si-a pierdut castile , si-a însusit un lantisor din aur al partii vatamate de jos, unde acesta cazuse în timpul conflictului.

Partea vatamata, a sesizat pierderea lantisorului dupa ce s-a reîntors de la politie.

Ulterior, inculpatul a amentat lantisorul din aur al partii vatamate la o casa de amanet, de unde a fost ridicat si restituit partii vatamate.

Pentru faptele astel comise, inculpatul a fost condmnat la o pedepasa rezultanta de 8 ani si 6 luni închisoare.

La aplicarea si individualizarea pedepsei s-au avut în vedere gradul de pericol social generic si concret al faptelor comise , si care , în mod deosebit infractiunea de lipsire de liberate , prin continutul ei genereic si concret prezinta un grad sporit de pericol social, dar si periculozitatea faptuitorului, care în linii mari a arecunoscut comiterea faptelor, dar cu precizarea ca victima s-a urcat de buna voie în taxi, sustinerea acestuia fiind infirmata de întreg probatoriul adminstrat în cauza.

6 fe.2009

Etichete: ,