Top

VIOL. INCEST. VIOLARE DE DOMICILIU. PORT FARA DREPT A UNOR OBIECTE FABRICATE ANUME PENTRU TAIERE ( LEGEA NR. 61/1991). INFRACTIUNI CU UN GRAD MARE DE PERICOL SOCIAL. CONSECINTE.

Inculpatul M.G. a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, prin Rechizitoriul Parchetului pentru comiterea infractiunilor de incest prev. de art 203 CP. , viol prev.de art.197 alin.2 lit. b ind.l CP. , violare de domiciliu prev.de art. 192 alin.2 CP. si port fara drept , in locurile si Împrejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor, a unor biecte fabricate anume pentru taiere, prev. de art. 1 ind.l pct.l din Legea nr. 61/1991, cu aplicarea art. 33 lit.a CP.

Din actele si lucrarile de la dosar s-a retinut faptul ca dupa ce a consumat bauturi alcolice inculpatul M.G. a intrat in conflict cu un vecin, mama sa a intervenit incercand sa-1 potoleasca dar inculpatul a devenit violent, motiv pentru care mama sa s-a refugiat la o familie vecina. înarmat cu un topor, inculpatul a intrat in curtea familiei vecine si banuind ca mama sa este ascumsa acolo a devenit violent si amenintator, lovindu-i cu pumnii picioarele si toporul pe membrii familiei vecine.( partile vatamate L.F.si LJVL)

In urma acestui conflict mama inculpatului, partea vatamata M.A., a iesit din locuinta celorlalte 2 parti vatamate si a plecat la locuinta sa. Acolo inculpatul a lovit-o, i-a rupt hainele de pe ea si impotriva vointei mamei sale a intretinut raport sexual cu ea.

Partea vatamata a ramas in locuinta sa 2 zile când a fost gasita de o vecina care si-a dat seama ca a fost victima unei agresiuni motiv pentru care a chemat ambulanta.

Inculaptul a recunoscut comiterea faptelor.

Instanta a retinut in sarcina inculpatului comiterea infractiunilor pentru care a fost trimis in judecata si constatând ca acestea sunt de o gravitate deosebita, de un mare pericol social, pedeapsa a fost orientata spre maximul special (o pedeapsa rezultanta de 15 ani închisoare) – sentina penala nr. 418/2003.

Tags: