Top

Respingere încuviinţare părăsire localitate în temeiul art. 145 Cod procedură penală . Inexistenţa motivelor temeinice care să impună încuviinţarea părăsirii localităţii

Respingere încuviintare parasire localitate în temeiul art. 145 Cod procedura penala . Inexistenta motivelor temeinice care sa impuna încuviintarea parasirii localitatii.

JUDECATORIA URZICENI JUDETUL IALOMITA

ÎNCHEIERE DIN 01.04.2010

Prin încheierea din data de 01.04.2010, Judecatoria Urziceni a respins cererea formulata de inculpatul Gh. M. privind încuviintarea parasirii localitatii ca neîntemeiata.

Pentru a hotarî astfel, instanta a retinut ca nu s-a facut dovada de catre inculpat a faptului ca investigatiile ce urmeaza a fi facute la Spitalul Municipiului Bucuresti nu pot fi efectuate si în unitatile spitalicesti din localitatea de domiciliu.

Instanta a apreciat ca simpla recomandare a medicului de familie în vederea internarii inculpatului într-un spital din Bucuresti, nu este de natura, per se, sa duca la admiterea cererii inculpatului de a parasi localitatea de domiciliu.

În ceea ce priveste apararea inculpatului conform caruia are dreptul sa îsi aleaga medicul de familie, instanta apreciaza ca acest drept nu i-a fost încalcat, el exercitându-si acest drept cu ocazia vizitei medicale din data de 31.03.2010.

Având în vedere ca si în localitatea în care locuieste inculpatul Gh. M., exista unitati spitalicesti în cadrul carora ar putea fi tratata afectiunea de care sufera inculpatul, precum si faptul ca nu s-a facut dovada în cauza a împrejurarilor care ar impune parasirea localitatii de domiciliu, instanta apreciaza cererea inculpatului ca neîntemeiata .

Împotriva acestei încheieri nu a fost declarat recurs.

Etichete: