Top

Furt intre soti. Probe preconstituite. Efecte.

Sentinta penala nr.57/2006.

Furt intre soti. Probe preconstituite. Efecte.

Inculpatul a fost trimis in judecata, pentru comiterea infractiunii de furt intre soti, prev. de art. 208,210 CP. S-a retinut in actul de sesizare ca partile sunt casatorite dar intre ele exista relatii conflictuale, având pe rolul instantei mai multe cauze civile si penale, inclusiv divortul si partajul bunurilor comune.

Partea vatamata a formulat împotriva inculpatului si plângere penala pentru comiterea infractiunii de furt intre soti cu motivarea ca inculpatul ar fi sustras mai multe bunuri mobile si o suma de bani in numerar de la fostul domiciliu comun.

Partea vatamata a încercat sa acrediteze ideea vinovatiei inculpatului sustinând ca aceasta rezulta, fara dubiu, din cuprinsul scrisorii expediate de martora P.T.. Este evident ca partea vatamata si-a preconstituit aceasta scrisoare in interes probator, pentru ca nu pot fi interpretate astfel cele consemnate în partea finala a documentului. Desi martora nu cunostea nimic in legatura cu relatiile -tensionate dintre soti, cu totul surprinzator a mentionat „daca va este de folos cu ceva scrisoarea mea sa o folositi unde vreti, dar va rog din suflet sa nu ma purtati pe drumuri….”, singura explicatie rezonabila fiind ca scrisoarea a fost expediata la sugestia pârtii vatamate.

Pentru acest motiv instanta a apreciat ca scrisoarea nu are valoare probanta si a înlaturat-o iar inculpatul a fost achitat.

Etichete: