Top

Dreptul familiei. Legături personale cu minorul. Cerere reconvenţională având ca obiect plata restantă a pensiei de întreţinere.

Prin sentinta civila 2709/23.02.2008 , Judecatoria Iasi a admis actiunea principala având ca obiect legaturi personale cu minorul si a fost respinsa cererea reconventionala având ca obiect plata restanta a pensiei de întretinere.

În solutionarea cererii principale s-a retinut ca este dreptul celuilalt parinte caruia nu i-a fost încredintat copilul de a pastra legaturi personale cu acesta ,iar pe de programul propus de reclamanta a fost stabilit de instanta ca fiind unul în interesul superior al copilului.

Totodata apararea pârâtului cât priveste programul de vizitare din actiunea principala a fost retinuta ca lipsita de temei ,având în vedere conditionarea programului de vizitare de plata restanta a pensiei de întretinere,pentru care partea are la îndemâna alte cai legale.

În solutionarea cererii reconventionale în sensul respingerii, s-a avut în vedere ca partea reconvenienta este în posesia unui titlu executoriu prin care reclamanta a fost obligata la plata pensiei de întretinere, astfel ca pentru plata restanta a sumei cu titlu de pensie de întretinere partea interesata are calea executarii silite.

Etichete: