Top

Încetarea efectelor contractului de întreţinere

În speta, instanta a respins actiunea civila formulata de reclamantii M.A. si M.I. (soti), împotriva pârâtilor M.Gh. si M.V. (soti), prin care s-a solicitat rezolutiunea contractului de întretinere încheiat între parti si autentificat în anul 1997.

Pentru a pronunta aceasta solutie, instanta a retinut ca, în anul 1997 între reclamant si pârâti s-a încheiat un contract de întretinere prin care pârâtii au devenit proprietari asupra unui imobil transmis de reclamanti. Una din cauzele contractuale prevedea ca reclamantii îsi rezerva dreptul de uzufruct viager asupra imobilului transmis.

La o data ulterioara, pârâtii au vândut acest imobil sotilor V.M. si V.D., iar anterior încheierii acestui contract de vânzare, reclamantii M.A. si M.I. au dat o declaratie autentica prin care au aratat ca renunta la dreptul de uzufruct viager.

Ulterior acestei vânzari, pârâtii M.Gh. si M.V. au rascumparat de la V.M. si V.D. imobilul astfel, ca în prezent ei sunt proprietari asupra imobilului ce a fost transmis de reclamanti, însa ca efect al cumpararii de la V.M. si V.D., si nu ca efect al întretinerii de la M.A. si M.I.

(sentinta civila 1011/22.09.2008)

Etichete: