Top

Respingerea plângerii formulată în baza art.278 ind.1 c.p.p., întrucât nu a fost dovedită reaua credinţă la comiterea infracţiunii la abandon de familie.

Petenta B.N. a formulat plângere împotriva rezolutiei Parchetului de pe lânga Judecatoria Husi prin care a solicitat desfiintarea rezolutiei procurorului de neîncepere a urmaririi penale si trimiterea cauzei la procuror în vederea începerii urmaririi penale pentru infractiunea de abandon de familie.

În motivarea plângerii, petenta a aratat ca fostul ei sot R.M. nu a mai achitat din luna iunie 2007 pensia de întretinere la care a fost obligat prin sentinta de divort în favoarea celor doi copii minori, în vârsta de 13 ani, respectiv 10 ani, ce au fost încredintati spre crestere si educare mamei lor, acumulând astfel o restanta de 16.800 lei.

Instanta a respins plângerea, retinând ca din probatoriul administrat reiese ca faptuitorul, din motive independente de vointa sa, nu a avut posibilitatea materiala sa-si îndeplineasca obligatia de întretinere. În concret, instanta a retinut ca faptuitorul este plecat în Portugalia si nu s-a putut stabili fara echivoc daca acolo el realizeaza sau nu venituri, întrucât fiind audiate rudele faptuitorului, au aratat ca acesta lucreaza doar ocazional, iar noua familie (sotie + 3 copii minori) pe care si-a întemeiat-o dupa divort a trimis-o în tara la locuinta parintilor sai întrucât nu realizeaza venituri pentru a o întretine.

(sent.pen.nr.5/6.01.2009)

Tags: