Top

Majorare pensie intretinere minori. Aplicare art. 94. Cod familie. Modalitati de plata prin instrumente bancare , virate reclamantei pentru cei trei minori pe cardul de credit nr.6764032024323103deschis la BRD pe numele acesteia.

JUDECATORIA BARLAD

SENTINTA CIVILA Nr. 3054

de la 03 Decembrie 2008

Majorare pensie intretinere minori. Aplicare art. 94. Cod familie. Modalitati de plata prin instrumente bancare , virate reclamantei pentru cei trei minori pe cardul de credit nr.6764032024323103deschis la BRD pe numele acesteia.

.

La data de 13 noiembrie 2008, s-a inregistrat la instanta, actiunea prin care reclamanta NA a solicitat in contradictoriu cu paratul GC majorarea cuantumului obligatiei de intretinere stabilit prin sentinta civila nr. 2639 din 23 octombrie 2007 pronuntata in dosarul nr. 1753/189/2007 al acestei judecatorii, deoarece suma de 92 lei lunar, la care a fost obligat paratul GC, prin sentinta mentionata pentru intretinerea minorilor MG, GC, GR M a fost stabilita tinandu-se seama de veniturile obtinute de paratul GC la acea data si ca ulterior aceste venituri s-au modificat, situatie in care obligatia de intretinere urmeaza a fi majorata.

Reclamanta a solicitat calcularea pensiei de intretinere in functie de veniturile pe care le obtine paratul de la locul sau de munca

Prezent in instanta, paratul a precizat ca este de acord cu plata majorata a pensiei de intretinere la veniturile pe care le realizeaza in prezent, urmand ca pensia sa-i fie virata reclamantei pentru cei trei minori pe cardul de credit nr.6764032024323103deschis la BRD pe numele acesteia.

Instanta a solicitat veniturile nete realizate de parat in ultimele 6 luni de la locul sau de munca, Primaria x .

Din adresa numarul 6597 emisa la data de 2 decembrie 2008 de Primaria com.x reiese ca veniturile paratului in ultimele patru luni s-au majorat si sunt in suma medie lunara de 1657,75 lei.

In consecinta, instanta retine ca baza de calcul a obligatiei de intretinere stabilita initial s-a modificat facandu-se dovada ca paratul realizeaza venituri majorate.

Avand in vedere ca potrivit dispozitiilor art.94 din Codul familiei intretinerea este datorata in raport de nevoia aceluia care o cere si de mijloacele celui care urmeaza a o plati, instanta judecatoreasca putand mari sau micsora cuantumul obligatiei de intretinere in functie de aceste criterii, instanta constatand actiunea reclamantei ca fiind intemeiata urmeaza a o admite, dispunand majorarea obligatiei de intretinere, proportional cu veniturile actuale ale paratului in limitele prev.de 94 alin 3 Cod familiei, conform caruia cand intretinere este datorata de parinte pentru trei copii ea se stabileste in cuantum de pana la ˝ din venitul net lunar realizat.

Se va lua act ca nu se solicita cheltuieli de judecata.

Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.

Etichete: