Top

Circulaţie rutieră

SENTINŢA PENALĂ NR.359/30.06.2010

Constată că prin rechizitoriul nr.679/P/2010 a Parchetului Moineşti, jud. Bacău şi înregistrată sub nr.2973/260/2010 pe rolul Judecătoriei Moineşti, a fost trimis în judecată inculpatul S E-fiul lui Cicerone şi Adriana

, născut la 31.07.1990 în Comăneşti, cu acelaşi domiciliu , str………jud.

Bacău, CNP ………., cetăţean român,studii superioare, stagiul militar

nesatisfăcut, necăsătorit, fără ocupaţie , fără antecedente penale , pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 87 alin.l din OUG nr. 195/2002.

In actul de sesizare a instanţei se arată că inculpatul în ziua de 14.03.2010 a condus pe drumurile publice un autoturism având în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,20 gr.%0.

Din probatoriul administrat în cauză, materialul de urmărire penală şi declaraţiile date în faza de cercetare judecătorească, instanţa a reţinut următoarele:

In seara de 14.03.2010 inculpatul S E s-a deplasat la volanul

autoturismului său cu numărul de înmatriculare BC-05-….. ,pe strada

Atelierelor din localitatea Moineşti.

Fiind oprit în trafic de către un echipaj de poliţie şi emana halenă alcoolică , a fost condus la Spitalul Moineşti unde i s-au recoltat probe biologice şi în urma cărora a rezultat o alcoolemie de 1,20 gr. %.

Prezent în instanţă, inculpatul recunoaşte şi regretă fapta, care a fost dovedită şi prin audierea martorului T Ghe , procesul verbal de constatare a infracţiunii, buletinul de examinare clinică, buletin de analiză toxicologică , adresă IPJ Bacău.

Situaţia de fapt fiind dovedită, fapta inculpatului S E care a condus un autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului, prevăzute de art.87 alin.l din OUG nr. 195/2002 ,pentru care se va dispune pedeapsa închisorii.

La individualizarea pedepsei conf. art.72 C.pen. se va ţine seama de gradul de pericol social al infracţiunii, de modalitatea de săvârşire dar şi de persoana inculpatului care a avut o poziţie sinceră în instanţă , fiind la prima încălcarea a legii penale.

Pentru aceleaşi considerente îi vor fi aplicabile art. 74 lit. a,c Cod penal şi art. 76 lit.d Cod penal.

Conform art.52 Cod penal rolul educativ al pedepsei se poate realiza şi fără privare de libertate.

Vor fi interzise inculpatului drepturile prevăzute de art.64 lit. a teza a 2a ,b Cod penal în condiţiile şi pe durata celor prevăzute de art. 71 al.2Cod penal.

în baza art.81 Cod penal se va dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei inculpatului pe o perioadă a termenului de încercare prevăzut de art. 82 Cod penal.

în baza art.71 al.5 Cod penal va fi suspendată condiţionat şi executarea pedepsei accesorii.

în baza art.359 al.l Cod procedură penală se va atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 Cod penal în sensul că dacă în perioada termenului de încercare va săvârşi alte infracţiuni se va dispune revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei.

Se va dispune plata onorariului apărător oficiu din fondurile Ministerului Justiţiei.

în baza art. 191 alini Cod proc .penală va fi obligat inculpatul la plata cheltuielilor judiciare către stat din care şi onorariu apărător oficiu.

Etichete: