Top

Infractiuni

ROMÂNIA

JUDECĂTORIA MOINEŞTI Dosar nr. 752/260/2011

SENTINŢA PENALĂ NR. 167

Şedinţa publică de la 16 Martie 2011

Completul de judecată constituit din:

MINISTERUL PUBLIC REPREZENTAT DE PROCUROR

RALUCA OLARU

INSTANŢA

Deliberând asupra acţiunii penale de faţă,

Constată că prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria mun. Moineşti cu nr. 2685/ P/ 2010 înregistrat pe rolul acestei instanţe sub nr. 752/260/2011, a fost trimis in judecată

inculpatul S. L, fiul lui ….. născut la data de …… în …… cu

domiciliul în…….pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

Din analiza actelor şi lucrărilor dosarului, instanţa reţine următoarele:

Constată că în data de 3. 07.2010, inculpatul după ce a demolat o construcţie aparţinând părţii vătămate, a scos in stradă o serie de bunuri mobile din locuinţa acesteia, bunuri cărora le a dat foc.

Inculpatul prezent in instanţă recunoaşte fapta de distrugere, nu formulează probatorii şi doreşte să fie judecat pe baza materialului de urmărire penală, cu reţinerea art. 320 ind. 1 C.p.p.

Din probatoriul cauzei, rezultă că partea vătămata a edificat nelegal pe terenul inculpatului o construcţie si că acesta sub imperiul nemulţumirii legate de atitudinea părţii vătămate, a trecut la demolarea construcţiei ilegal edificate şi ulterior la distrugerea unor bunuri mobile.

Inculpatul a fost de acord să plătească părţii vătămate suma de 4.000 lei insă partea vătămată a solicitat pentru bunurile sale, suma de 8.000 lei.

Pe latura penala, instanţa apreciază că inculpatul a săvârşit fapta de distrugere a unor bunuri mobile aparţinând părţii vătămate, fapt pentru care ii va condamna la pedeapsa amenzii, reţinând pentru inculpat prev. art. 320 ind. 1 C.p.p.

întrucât pe latura civilă părţile nu s-au inteles si raportat la art. 320 ind. 1 pct. 5 C.p.p. ce arată că instanţa disjunge cauza civilă dacă pentru soluţionarea laturii civile este necesar probatoriu separat, instanţa va dispune disjungerea laturii civile a cauzei pentru instrumentarea probatoriului corespunzător soluţionării.

Pe culpa procesuala, va obliga pe inculpat la cheltuieli judiciare către stat constatând că in cauză inculpatul a avut apărător ales.

Pentru aceste motive, în baza art.217 al.l Cod penal cu aplicarea art. 3201 Cod procedură penală va condamna pe inculpatul S. I. la pedeapsa amenzii de 375 lei.

Va atrage atenţia inculpatului asuprea prevederilor art. 631 Cod penal.

în baza art. 191 alin.l Cod procedură penală va obliga pe inculpat 250 lei cheltuieli judiciare către stat

Etichete: