Top

CONTRAVENTII

TITLU-Contraventii

DOMENIU ASOCIAT- Amenzi

TIP DOCUMENT-sentinta civila

NUMAR DOCUMENT-3288

DATA-28.05.2007

Prin plangerea inregistrata pe rolul Judecatoriei Braila, petenta SC M. SRL a solicitat instantei anularea procesului verbal de contraventie intocmit de catre intimata DRDPC.

Prin sentinta civila nr. 3288 din 28.05.2007 Judecatoria Braila a respins plangerea formulata si a mentinut procesul verbal contestat .

Pentru a pronunta aceasta sentinta instanta a retinut ca prin mentionarea distincta a datei la care a fost incheiat procesul verbal si a datei la care a fost efectuat controlul, respectiv a datei savarsirii faptei contraventionale sunt respectate dispozitiile legale, iar faptul ca agentul constatator a mentionat ca procesul verbal a fost incheiat in lipsa unui martor asistent datorita imprejurarii ca participantii la trafic au refuzat calitatea de martor, acest aspect nu incalaca dispozitiile art. 19 din O.G. nr. 2/2001 . De asemenea instanta a mai retinut in privinta datelor de identificare ale petentului, respectiv a neconcordantei privind ultima cifra a codului numeiric personal ca aceasta nu este de natura sa ataraga nulitatea de plano a procesului verbal de contraventie decat in masura in care petenta ar fi facut dovada ca i s-ar fi adus o vatamare ce nu putea fi inlaturata altfel, fiind vorba despre un caz de nulitate relativa si virtuala si nu de o nulitate absoluta .

Totodata instanta de fond a inlaturat sustinerile petentei intrucat nu s-a stabilit o alta situatie de fapt in cauza dedusa judecatii, nu s-a prezentat in instanta si nici nu a propus probe in dovedirea celor afirmate .

Impotriva acestei sentinte a declarat recurs petenta, fara a arata motivele de nelegalitate si netemeinicie si fara a se prezenta in instanta pentru a sustine oral recursul .

Prin decizia civila nr. 370 din 22.10.2007, Tribunalul Braila a respins ca nefondat recursul declarat de catre petenta, considerand neintemeiate criticile aduse hotararii . Astfel, acesta a apreciat ca instanta de fond a stabilit corect atat situatia de fapt, cat si incadrarea in drept a contraventiei savarsite, situatie care nu a fost schimbata intrucat petenta nu s-a prezentat in instanta desi legal citata si nu a administrat probe .

Etichete: