Top

Autorizarea schimbarii locuintei copilului

Domnule Presedinte,

Subsemnatul________,domiciliat in____,jud.____,str.____,nr.___,etaj___,

apart._____,chem in judecata si personal la interogatoriu pe __________________,

domiciliata in____,jud.____,str.____,nr.___,etaj___,apart.____,pentru ca prin

hotararea ce veti pronunta sa dispuneti ca domiciliul copilului nostru________in varsta de 11 ani sa fie la subsemnatul.

Va rog ca, pentru termenul de judecata sa citati si autoritatea tutelara de pe langa Comitetul executiv al Consiliului Localal__________.

Motivele actiunii sunt urmatoarele:

In fapt, subsemnatul sunt casatorit cu paratul inca din anul________. Din casatoria noastra a rezultat copilul_________nascut in anul_______. La data de____

am fost transferat cu serviciul in localitatea__________,  in timp ce sotia mea a ramas in orasul_________ unde am locuit impreuna pana la transferarea mea. Copilul a ramas in acest timp la sotia mea. In realitate, insa, este mult mai potrivit ca el sa locuiasca cu mine, intrucat localitatea in care muncesc este o statiune balneara, iar copilul este debil.

In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art.100 din C. fam.

Inteleg sa ma folosesc de proba cu interogatoriul paratei  si de proba cu acte, si anume de_________.

Va rog sa dispuneti citarea autoritatii tutelare, precum si obligarea paratei la aducerea copilului in instanta  spre a fi audiat conform art.100 alin. ultim din C.fam.

Depun prezenta actiune si copii certificate de pe actele susmentionate in teri exemplare, dintre care unul pentru a fi camunicat paratei si celelalte doua instantei si autoritatii tutelare.

Semnatura reclamantului

Domnului Presedinte al_________