Top

VIII. CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ ÎNCHEIAT PE DURATĂ DETERMINATĂ. CONTINUAREA ACTIVITĂŢII DE CĂTRE SALARIAT DUPĂ EXPIRAREA TERMENULUI PENTRU CARE CONTRACTUL DE MUNCĂ A FOST ÎNCHEIAT. TACITA RECONDUCŢIUNE. CONSECINŢE

Potrivit art.33 din Legea nr.272/2004 copilul nu poate fi separat de părinţii săi sau de unul dintre ei, împotriva voinţei acestora, cu excepţia cazurilor expres şi limitativ prevăzute de lege, sub rezerva revizuirii judiciare şi numai dacă acest lucru este impus de interesul superior al copilului.

Minora I.M., născută la 12 noiembrie 1989, după decesul mamei sale a locuit o perioadă la bunica maternă însă fiind prezentă în instanţă a precizat că locuieşte cu tatăl său de aproximativ 6 luni şi are condiţii foarte bune, tatăl manifestând interes pentru creşterea şi educarea ei.

Plasamentul ca măsură de protecţie specială a copilului care a împlinit 14 ani se stabileşte numai cu consimţământul acestuia potrivit art.53 alin.3 din Legea nr.272/2004.

Cum minora şi-a exprimat dorinţa de a rămâne cu tatăl său şi cum acesta îi poate asigura condiţiile necesare creşterii şi educării, instanţa de recurs a apreciat că acţiunea D.G.A.S.P.C. Botoşani de a se institui măsura specială de plasament la bunica maternă este neîntemeiată, aşa încât a admis recursul formulat de pârât, a modificat în totalitate sentinţa şi în rejudecare a respins acţiunea ca nefondată.

S-au avut în vedere dispoziţiile art.54 alin.3 din legea nr.242/2004 potrivit cărora este prioritară reintegrarea copilului în familie atunci când acest lucru este posibil.

(decizia civilă nr.96 din 10 mai 2006)

Etichete: