Top

Scoaterea din plasament. Încredinţare minori. Excepţia de necompetenţă materială.

SCOATERE DIN PLASAMENT. ÎNCREDINTARE MINORI. EXCEPTIA DE NECOMPETENTA MATERIALA (910 din 4.06.2008).

Prin cererea înregistrata pe rolul Judecatoriei Gura Humorului, GT în contradictoriu pârâtii BB, DGAS, PCS si Fundatia FARA România, scoaterea din plasament a minorilor BM, BE, BC, încredintarea acestora spre reclamanta si stabilirea unor pensii de întretinere , fara cheltuieli de judecata.

Pârâtele DGAS SI PCS Suceava au invocat exceptia necompetentei materiale a instantei.

Ramânând în pronuntare pe exceptie, instanta a observat ca prin raportare la petitul actiunii, capat principal al cererii formulate de reclamanta este cel privind scoaterea de sub plasament a celor trei minori, iar celelalte doua pretentii sunt capete accesorii de cerere, fiind subordonate celei dintâi.

Instanta a constatat ca din moment ce masurile de instituire a plasamentului au fost verificate si mentinute prin hotarâri judecatoresti succesive ale Tribunalului , în virtutea bine cunoscutului principiu de drept accesorium seqiutur principale si având în vedere dispozitiile sectiunii a 2-a capitolul 3 din Legea nr. 272/2004, aceasta instanta este competenta material, motiv pentru, care a admis exceptia si a declinat competenta de solutionare a cauzei în favoarea Tribunalului Suceava.

Etichete: