Top

Repararea prejudiciului cauzat de cladiri

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul ……….. domiciliat in ……….. judetul …….. str. ……… nr. …. etajul …. apart. nr. …. chem in judecata si personal la interogatoriu pe ………… domiciliat in ………. judetul …….. str. ……… nr. …. etajul …. apart. nr. …. pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa-l obligati sa-mi plateasca suma de lei ……… ce reprezinta repararea prejudiciului cauzat mie prin daramarea unei parti din zidul cladirii proprietatea sa din …………. judetul ……. str. ……… nr. …. asupra cladirii proprietatea mea din aceeasi strada, nr. …. Cer, de asemenea, cheltuieli de judecata si onorariu de avocat.

Motivele actiunii:

In fapt, cladirea proprietatea paratului, mentionata mai sus, se afla intr-o stare de proasta intretinere si, din aceasta cauza, o parte din zidul ei, ce se gaseste in calcan superior fata de cladirea mea, ameninta sa se darame, situatie asupra careia am atras atentia in repetate randuri, paratului. In ziua de……. prabusirea a avut efectiv loc, un mare numar de caramizi cazand pe acoperisul casei mele si spargand aproape toata tigla.

In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 1002 Cod civil.

Inteleg sa ma folosesc de interogatoriul paratului – care urmeaza a fi citat cu aceasta mentiune – de expertiza tehnica si de proba cu martori, pentru care propun pe:


1. ………….. din ……. judetul …… str. ……. nr. …. etajul…. apart. nr. ….


2. ………….. din ……. judetul ……. str…….. nr. …. etajul…. apart. nr. ….

Depun prezenta actiune, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului.

Data

…………..

Semnatura reclamantului,

……………………

DOMNULUI PRESEDINTE AL ………………..