Top

Incetarea procesului penal ca urmare a retragerii plangerii prealabile

Domeniu:Penal Tip:sentinta Nr/data: 119/19.06.2010

Autor :Judecatoria Adjud

Incetarea procesului penal ca urmare a retragerii plangerii prealabile.

Asupra procesului penal de fată:

Prin Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud nr.1231/P/2009 din 26.03.2010 s-a dispus punerea in mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului S R pentru infracţiunea de vatamare corporala prev de art. 181 al.1 din C.P cu aplicarea art 73 lit b c.p.si art 83 al.1 c.p. constând în aceea că in data de 18.10.2009 in timp ce se afla in barul SC .N. SRL pe fondul provocarii violente a partii vatamate BC ,a lovit-o pe aceasta cu un corp contondent pentru care a necesitat 25-30 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare .

Pe parcursul cercetării judecătoraşi, la termenul de judecata din data de 01.06.2010 partea vatamata B C a declarat ca isi retrage plangerea prealabila formulata impotriva inculpatului S R pentru fapta de vatamare corporala si ca nu are nici o pretentie fata de acesta.

Examinând ansamblul materialului probator administrat în cauză , în ambele faze ale procesului penal, instanţa reţine urmatoarele:

Fata de retragerea plangerii prealabile a partii vatamate B C formulate împotriva inculpatului S R ,pentru fapta de vatamare corporala ,instanţa văzând ca pentru infracţiunea de vatamare corporala , prev. de art. 181 alin.1 Cod penal, pentru care inculpatul a fost chemat in judecata, acţiunea penala se pune in mişcare la plângerea prealabila a parţii vătămate, iar retragerea acestei plângeri este o cauza care înlătura răspunderea penala, conform art.131 alin.1 Cod penal ,urmeaza ca potrivit disp.art. 11 pct. 2 lit b raportat la art.10 lit. h din Codul de procedură penală şi art.131 al. 2 din Codul penal sa înceteze procesul penal pornit impotriva inculpatului.

Conform 192 al 1 pct 2 lit c din C.p.p. partea vatamata B C va fi obligata la plata cheltuielilor judiciare efectuate de stat.

Etichete: