Top

Infractiuni de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata, fapte prev. si ped. de art. 215 al. 1,2,3Cp si art. 290 al. 1 CP

Domeniu: INŞELĂCIUNE

Tip: sentinta

Nr.11 din 14.01.2011

Autor: Judecatoria Adjud

Infractiuni de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata, fapte prev. si ped. de art. 215 al. 1,2,3Cp si art. 290 al. 1 CP

Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Adjud nr. 50/P/2009 s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatei A.M.M. pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata, fapte prev. si ped. de art. 215 al. 1,2,3Cp si art. 290 al. 1 CP, ambele cu aplicarea art. 41 al. 2 si 33 lit. a C.P. constand in aceea ca in cursul lunii noiembrie 2008 s a prezentat in fals ca fiind administrator la SC S. M. SRL Suceava si a comandat online produse cosmetice de la SC FEP/FAM SRL Adjud in valoare de 5594,24 lei si pe care le a achitat cu un bilet la ordin catre BRD fara a avea cont la aceasta banca, de asemenea a comandat online aparatura medicala in valoare de 19700 lei de la SC MEDFARM SRL Bucuresti si a achitat o cu un bilet la ordin emis catre BRD fara a avea cont deschis la aceasta banca produse pe care le a primit prin FANCURIER in mun.Galati si Iasi.

In timpul cercetarii judecatoresti a fost audiata inculpata nu a recunoscut faptele comise aratand ca ea nu poate fi autorul acestor fapte intrucat la momentul comiterii lor se afla in strainatate.

In timpul cercetarii judecatoresti au fost audiati si martorii C.C. G., J. C., B. D. si C.V.M

Partea vatamata SC MEDFARM TRADING SRL Bucuresti s a constituit parte civila cu suma de 19700 lei iar partea vatamata SC FEP/FAM SRL Adjud s a constituit parte civila cu suma de 5594,24 lei in procesul penal.

Examinand actele si lucrarile dosarului instanta retine urmatoarea situatie de fapt . Prin actul de sesizare se retine ca in zilele de 15-17.11.2008 inculpata a contactat telefonic si prin e mail SC FEP/FAM SRL Adjud administrata de P.F. si ca a solicitat produse cosmetice care sa i fie trimise prin Fancurier in mun. Galati la un punct de lucru.

Se retine de asemenea ca inculpata s a prezentat ca fiind administrator al SC SALON MIREILLE SRL Suceava.

La data de 25.11.2008 SC FEP/FAM Adjud a expediat produse le cosmetice in valoare de 5594,24 lei

La data de 27.11.2008 J.A. angajat al FANCURIER s a deplasat in mun. Galati pe str. Brailei nr. 78 adresa ce i fusese dat pentru predarea coletelor. La aceasta adresa nu a gasit pe nimeni fapt ce l a determinat sa sune la nr. de telefon de pe colet .si ca la telefon a raspuns inculpata care s a prezentat la sediul firmei de curierat a ridicat coletele si a emis un bilet la ordin in valoare de 5594,24 lei pe care la expediat prin aceeasi firma numitei P.F.. Pe factura ramburs inculpata a scris M.A. SV 220544

Ulterior partea vatamata a introdus biletul la ordin la plata la BRD Adjud ocazie cu care banca a refuzat plata pe motiv ca nu exista contul bancar indicat pe bilet.

Fiind audiata partea vatamata a declarat ca nu s a intalnit niciodata cu inculpata ci doar au discutat telefonic si prin e mail.

Tot prin actul de sesizare se retine ca in data de 24.11.2008 SC MEDFARM Bucuresti a primit pe site ul firmei o comanda in numele SC S. M. Suceava care dorea sa cumpere 2 aparate de fizioterapie aratand nr. de telefon 0729702669 si persoana de contact ca fiind A.M.

De comun acord s a convenit ca livrarea sa se fact prin FANCURIER in mun. Iasi.pe str. Alexandru cel Bun nr. 21.

Numitul C.C.G. cel care facea livrarea s a deplasat la adresa indicata si pentru ca nu a gasit firma a sunat la telefonul de contact. La acest numar a raspuns o femeie care s a recomandat M.A. si cu care a fixat loc de predare a marfii piata Dacia din Iasi.Dupa receptia coletelor inculpata i a inmanat un bilet la ordin semnat si stampilat SC SALON MIREILLE pentru contravaloarea marfurilor.

Introducandu l la plata la BRD Adjud banca a refuza plata pe motiv de inexistenta a contului bancar.

Pentru a ajunge la concluzia ca inculpata este autoarea faptei s a efectuat si o constatare tehnico stiintifica care a concluzionat ca:

-scrisul de mana de pe biletele la ordin emise de SC S.M. SRL au fost executate de aceeasi persoana

-semnaturile depuse pe aversul clor doua bilete la ordin emise de SC S. M. SRL au fost executate de aceeasi personan

-impresiunile de ştampila de pe aversul celor doua bilete la ordin au fost aplicate cu aceeasi ştampila.

In cursul cercetarii judecatoresti au fost audiati martorul B.D. care a preluat comenzile pentru partea vatamata SC MEDFARM Bucurest,martorul J.C. care a facut una dintre livrarile de marfa si care a declarat ca nu o poate identifica pe inculpata, martorul C.C. G. care a declarat ca inculpata este persoana careia i a predat marfa livrata de el si martora C.V.M.care a declarat ca nu cunoaste nimic in legatura cu faptele inculpatei.

Tot in cursul cercetarii judecatoresti s a dispus o constatare tehnico stiintifica care a concluzionat:

-scrisul de mana din cuprinsul celor doua bilete la ordin emise de SC S. M.SRL Suceava nu a fost executat de A.M.M.

-semnaturile depuse la rubriccile semnatura emitentului la vedere,semnatura avalistului, semnatura emitentului de pe aversul celor doua bilete la ordin nu au fost executate de A.M. M .

Fata de proba stiintifica administrata in cursul cercetarii judecatoresi si care nu poate fi combatuta decat printr o proba de acelasi fel de declaratiile martorilor audiati :

Instanta retine ca nu sunt intrunite elementele constitutive al infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune prev. de art. 290 si 215 C.P. in sarcina inculpatei A.M.M. .

Fata de cele aratate instanta dispune achitarea inculpatei pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata prev. de art. . 290 al. 1 CP. cu aplicarea art. 41 al.2 C.P. si pentru infractiunea de inselaciune prev. de art. 215 al. 1,2,3, C.P. cu aplicarea art 41 al. 2 C.P.

Fata de cele aratate anterior in baza art. 11 pct. 2 lit. a rap. art. 10 lit. c CPP instanta achita pe inculpata A.M.M.

Etichete: