Top

Contestatie la executare

Sedinta publica din data de 10 martie 2009

Sentinta penala nr. 255

Sub numarul … din …. s-a înregistrat pe rolul acestei instante cererea formulata de catre petentul-condamnat … în prezent detinut în …., intitulata de catre acesta contestatie la executare.

În motivarea cererii, petentul a aratat ca i s-a aplicat o pedeapsa mult prea mare, având în vedere ca în trecut a mai ispasit o pedeapsa de ….ani închisoare si ca a fost diagnosticat cu afectiuni psihice si tulburari de comportament ce se manifesta pe fondul consumului de bauturi alcoolice. A mai aratat petentul ca pe parcursul procesului nu a locuit la adresa unde a fost citat, motiv pentru care nu a avut cunostinta de procesul în urma caruia a fost condamnat.

La dosarul cauzei a fost atasat din oficiu mandatul de executare a pedepsei închisorii nr….., emis de catre … pe numele petentului (fila ..).

Prezent personal în fata instantei la termenul din … si asistat de avocat din oficiu, petentul a precizat temeiul plângerii sale, în sensul ca solicita revizuirea sentintei penale prin care a fost condamnat la pedeapsa de … ani închisoare în executarea careia se afla în prezent.

Fata de aceste precizari ale petentului, la acelasi termen de judecata instanta a pus în discutia partilor scoaterea cauzei de pe rol si trimiterea acesteia Parchetului de pe lânga …. În acest sens, potrivit art.397 alin.1 C.proc.pen., cererea de revizuire se adreseaza procurorului de la parchetul de pe lânga instanta care a judecat cauza în prima instanta, procurorul urmând a efectua anumite acte de cercetare, potrivit art.399 C.proc.pen., si abia apoi înaintând cererea de revizuire instantei competente, împreuna cu concluziile sale asupra respectivei cereri. Cum petentul a fost condamnat în prima instanta de catre …., competenta de a efectua cercetarile prevazute de art.399 C.proc.pen., apartine Parchetului de pe lânga ….

Având în vedere aceste considerente, instanta urmeaza sa scoata cauza de pe rol si sa o trimita Parchetului de pe lânga …..

În baza art.192 alin.3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare vor ramâne în sarcina statului.

Onorariul avocat oficiu petent, în suma de …de lei, se va vira din fondul MJ catre BA .. pentru avocat …..

Etichete: