Top

Revizuire a sentintei

SENTINTA PENALA Nr. 432

Sedinta publica de la 14 Iulie 2009

La data de 09.06.2009 s-a inregistrat pe rolul instantei cererea de revizuire a sentintei penale nr.1647/2006 a Judecatoriei Barlad, formulata de condamnatul GIM

In motivarea cererii revizuientul sustine ca a fost condamnat pe baza declaratiilor mincinoase date de catre martorii SP si DL la o pedeapsa de 2 ani si 2 luni inchisoare prin sentinta sus mentionata.

Potrivit art.397 al.1 cod penal cererea de revizuire se adreseaza procurorului de la Parchetul de pe linga instanta care a judecat cauza in prima instanta.

Constatind ca cererea a fost gresit indreptata instantei si nu Parchetului de pe linga Judecatoria Barlad, instanta urmeaza ca in baza art.285 cod pr.penala cu ref.la art.397 al.1cod pr.penala sa o trimita Parchetului Barlad pentru ca in baza art.399 al.1-4 cod pr.penala procurorul sa efectueze actele de cercetare prevazute de lege si apoi in baza art.399 al.5 cod pr.penala sa sesizeze instanta de judecata cu solutionarea acesteia.

Potrivit art.192 cod pr.penala cheltuielile judiciare avansate in cauza in care se va include si onorariul pentru asistenta juridica din oficiu, suma ce va fi virata din fondul Ministerului Justitiei catre Baroul de Avocati Vaslui, ramin in sarcina statului.

Trimite cererea pentru revizuire formulata de condamnatul GIM, i, la Parchetul de pe linga Judecatoria Barlad.

Cheltuielile judiciare avansate in cauza in care se include si onorariul pentru asistenta juridica din oficiu in suma de 100 lei ce va fi virat din fondul Ministerului Justitiei catre Baroul de Avocati Vaslui, ramin in sarcina statului.

Cu recurs in 10 zile de la pronuntare.

Etichete: