Top

ART.86 4 Cod Penal – Revocarea suspendării executării pedepsei închisorii sub supraveghere

Prin cererea adresata Judecatoriei Iasi Biroul Executari Penale din cadrul acestei instante a solicitat, prin judecatorul delegat, revocarea suspendarea executarii pedepsei închisorii sub supraveghere,deoarece condamnata D.C. n-a respectat obligatiile ce i-au fost impuse prin Sentinta penala nr. 1531/23.05.2007 a Judecatoriei Iasi.

Pentru solutionarea cererii s-a dispus emiterea unei adrese SEIP-Ialomita pentru a comunica datele de stare civila ale condamnatei în vederea corectei citari a acesteia. Deoarece în hotarârea judecatoreasca de condamnare era o alta adresa de domiciliu fata de cea indicata în adresa eliberata de SEIP-Ialomita s-a dispus emiterea unor mandate de aducere cu executare efectiva pe numele condamnatei la ambele domicilii. S-a comunicat ca initial condamnata a domiciliat la adresa indicata în hotarârea de condamnare, ulterior mutându-se la alta adresa,unde a fost gasit tatal condamnatei ce a declarat ca fiica sa este plecata de aproximativ un an în loc necunoscut. Cererea formulata de Biroul Executari penale a fost solutionata prin admiterea sa dispunându-se revocarea suspendarii executarii sub supraveghere si executarea pedepsei închisorii în regim privativ de libertate.

Practica instantei se regaseste în aceasta speta, în sensul derularii tuturor demersurilor legale ce vizeaza: comunicare hotarârii judecatoresti de condamnare, obtinerea datelor de stare civila ale condamnatului si compararea cu cele existente în hotarârea de condamnare, depistarea condamnatului.

Etichete: