Top

Contestaţie la executare. Excepţia de netimbrare. Excepţia de conexitate. Ordinea soluţionării.

Prin sentinta civila 6125/27.04.2009 Judecatoria Iasi a anulat ca netimbrata contestatia la executare formulata de contestatoarea U.D. în contradictoriu cu intimatii C.M. si Administratia nationala a Apelor Române.
În solutionarea cererii de mai sus s-au avut în vedere urmatoarele:
Odata cu primirea cererii de chemare în judecata , prin rezolutie administrativa a judecatorului investiti cu solutionarea cererii, i s-a adus la cunostinta contestatoarei pentru prim termen de judecata, a achita taxa de timbru aferenta contestatiei la executare.
La primul termen de judecata instanta a dispus citarea contestatoarei cu mentiunea de a achita taxa de timbru de 194 lei sub sanctiunea anularii ca netimbrata,contestatoarea neconformându-se dispozitiei instantei.
La urmatorul termen de judecata prezent în instanta si intimatul C.M. , a adus la cunostinta instantei ca partile mai au un dosar pe rolul Judecatoriei ,având aceleasi parti si aceeasi cauza ,invocând astfel exceptia de conexitate si dorind a fi discutata.
Cum timbrarea cererii este prioritara,.fata de neîndeplinirea obligatiei de catre contestatoare de a face dovada achitarii taxei de timbru ,instanta a înteles sa invoce din oficiu exceptia de netimbrare ,exceptie constatata ca fiind întemeiata si care are prioritate în solutionare fata de exceptia de conexitate,cu consecinta anularii ca netimbrata a contestatiei la executare.

Etichete: