Top

Reincredintare minori. Schimbarea imprejurarilor avute in vedere atunci cand copilul a fost incredintat tatalui.Consecinte.

Prin sentinta civila nr.332 din 12 august 2008 a fost respinsa ca nedovedita cererea pentru reincredintare minori formulata de reclamanta , in contradictor cu paratul, a fost admisa cererea reconventionala formulata de reclamantul-parat, impotriva paratei-reclamante pentru pensie intretinere minori.

In cauza, nu au releventa posibilitatile materiale ale reclamantei, pentru a se aprecia interesul superior al copilului.

Instanta retine ca nu s-au schimbat imprejurarile avute in vedere atunci cand copilul a fost incredintat tatalui, spre crestere si educare, luarea copilului minor de la parintele caruia i-a fost incredintat trebuind sa aiba o justificare temeinica, reclamanta urmand sa dovedeasca ca mentinerea copilului la tata ar avea consecinte negative asupra dezvoltarii sale fizice si morale.

Raportat acestor considerente, instanta a apreciat ca cererea reclamantei nu este intemeiata si nu a fost dovedita, urmand a fi respinsa, in drept fiind aplicabile dispozitiile art. 2 din Legea nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, art. 42 Codul Familiei, cu ref. la art. 1169 C.civil.

(Sentinta civila nr.322 din 12 august 2008).

Etichete: