Top

Infracţiunea de lovire sau alte violenţe

Deliberând asupra cauzei penale prvindu-i pe inculpatul C V trimis in judecata in stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violente prev de art. 180 alin. 2 C. Pen. constata următoarele:

Prin rechizitoriul nr. 694/P/2008 emis de Parchetul de pe langa Judecătoria Moinesti inregistrat pe rolul acestei instanţe sub nr. 990/260/2009 la data de 17.03.2009 s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 16.12.2008 partea vătămata F F a reclamat faptul ca in seara de 14.12.2008 a fost lovit de către inculpat.

In urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul ca in seara respectiva, părţile au fost la discoteca din com. Brusturoasa, iar in jurul orei 23,30, intre cei doi a avut loc o altercaţie in urma căreia C V 1-a lovit pe F F cu pumnul in fata apoi 1-a izbit de gard.

In urma agresiunii victima a suferit un traumatism facial obiectivat prin plăgi zdrobite faciale si a avut nevoie de 11-12 zile ingrijiri medicale.

La data de 15.12.2008 partea vătămata C M G a reclamat faptul ca in aceleaşi imprejurari a fost bătut de către inculpat.

La termenul de judecată din data de 14.05.2009, în şedinţă publică partea vătămată F F şi inculpatul au declarat că s-au împăcat, manifestarea lor de voinţă fiind consemnată în procese verbale de consemnare a declaraţiilor ataşate la dosarul cauzei.

De asemenea, la termenul de judecată din data de 11.06.2009, în şedinţă publică partea vătămată C M G şi inculpatul au declarat că s-au împăcat, manifestarea lor de voinţă fiind consemnată în procese verbale de consemnare a declaraţiilor ataşate la dosarul cauzei.

In cazul infracţiunii de lovire sau alte violenţe prev de art. 180 al.2 c.pen., pentru care părţile vătămate au formulat plângere prealabilă, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

In drept, potrivit dispoz art. 180 al.4 C.pen., în cazul infracţiunii de lovire sau alte violenţe prev de art. 180 al.2 C.pen. pentru care părţile vătămate au formulat plângere prealabilă, împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

De asemenea potrivit dispoziţiilor art. 132 C.pen., în cazurile prevăzute de lege, împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Fata de considerentele expuse mai sus, în temeiul art. 11 pct.2 lit.b şi art. 10 lit.h Cod procedură penală, va înceta procesul penal pornit împotriva inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violente prev. de art. 180 alin 2 Cp, ca urmare a împăcării cu partea vătămata F F.

De asemenea, în temeiul art.ll pct.2 lit.b şi art.lO lit.h Cod procedură penală, va înceta procesul penal pornit împotriva inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violente prev. de art. 180 alin. 2 Cp, ca urmare a împăcării cu partea vătămata C M G.

Pe latura civila, având in vedere ca împăcarea pârtilor este totala si necondiţionata si priveşte atât latura penala cat si latura civila, instanţa va constata stinse acţiunile civile formulate de părţile civile F F si C M G împotriva inculpatului C .

In baza art. 192 alin. 1 pct. 2 lit. b C.proc.pen., va obliga inculpatatul să plătească 90 lei către stat, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de acesta.

în baza art. 192 alin. 1 pct. 2 lit. b C.proc.pen., va obliga părţile vătămate să plătească cate 45 lei către stat, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de acesta.

Etichete: