Top

Acordarea despagubiri pentru diferenta de teren neacordat situatia in care nu se poate face reconstituirea dreptului de proprietate integral in conditiile alin. 2

Judecatoria Macin a admis plangerea formulata de reclamanta B.T., a anulat hotararea emisa de Comisia Judeteana Tulcea si a dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafata de 1 ha teren arabil situat pe raza comunei Greci, judetul Tulcea, in temeiul art. 37 din Legea nr. 1/2000.

Impotriva acestei solutii a declarat recurs Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate Tulcea, aratand, printre altele ca instanta de fond nu a verificat daca mai exista rezerva de teren arabil la dispozitia Comisiei Locale Greci si faptul ca aceste terenuri ar fi acceptate de reclamanti, in conditiile in care rezerva este foarte mica, suprafetele ramase fiind improprii pentru agricultura.

Tribunalul Tulcea a gasit critica intemeiata.

Avand in vedere adresa Comisiei Comunale Greci din care rezulta ca, in extravilanul comunei nu mai exista rezerve de teren arabil, avand in vedere si dispoz. art. 3 alin. 3 din Legea nr. 1/2000 republicata, potrivit carora, in situatia in care nu se poate face reconstituirea dreptului de proprietate integral in conditiile alin. 2, se vor acorda despagubiri pentru diferenta de teren neacordat, tribunalul a admis recursul, modificand in parte hotararea atacata, in sensul ca, a dispus acordarea de despagubiri petentului pentru suprafata de 1 ha teren.

(decizia civila nr. 481/18.07.2003

pronuntata de Tribunalul Tulcea)

Etichete: