Top

Recunoastere paternitate

Sentinta civila nr.736

Sedinta publica din 6 martie 2009

Asupra actiunii civile de fata:

Prin cererea adresata acestei instante si înregistrata sub nr…………./327/2008 din 11.11.2008 reclamanta …………., calitate de reprezentanta legala a minorei ……………, nascuta la data de 04 august 2000, a chemat în judecata pe pârâtul ………………, pentru ca prin hotarârea ce se va pronunta sa se încuviinteze ca minora ………….., nascut la data de …………. sa poarte numele de familie a pârâtului acelea de „…………”.

In motivare reclamanta arata ca a întretinut o relatie de concubinaj cu pârâtul, dina aceasta relatie au rezultat minorii …………, …………, ………… si …………., dupa care s-au casatorit.

A mai precizat reclamanta ca în timpul relatiei de concubinaj s-a nascut minora ………….., însa la momentul nasterii, pârâtul era plecat în Turcia pentru a putea participa personal la înregistrare nasterii copilului, în certificatul de nastere al acestuia din urma, la rubrica tatal neexistând nici o mentiune.

In dovedire reclamanta a depus la dosar o serie de înscrisuri.

Pârâtul, legal citat, s-a prezentat în fata instantei la termenul din data de 20 ianuarie 2009 si a recunoscut ca este tatal minorei si este de acord ca aceasta sa poarte numele de ………..

Având în vedere pozitia exprimata de câtre parat prin raspunsurile la interogatoriu, instanta constata ca exista consimtamântul parintilor ca minora ……… sa poarte ca numele de „……..”, fiind îndeplinite conditiile prevazute de Codul Familiei (art. 62 – 64), astfel ca actiunea reclamantei va fi admisa si va constata ca pârâtul ……… este tatal minorei …………, nascuta la 04 august 2000.

Va încuviinta ca minora …………. sa poarte numele pârâtului spre a se numi „…………”.

Etichete: