Top

FURT CALIFICAT. INCULPAT MINOR FARA ANTECEDENTE PENALE.

ANTECEDENTE PENALE.

Prin Rechizitoriul Parchetului inculpatul minor M.M.A. a fost trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de furt calificat prev. de art. 208 alin.l , 209 lit.a, g, i CP. cu aplicarea art. 99 si urm. CP. si art. 33 lit.a CP. impotriva pârtilor vatamate M.C si B.N.N.

Din probele administrate in cauza a rezultat faptul ca in timpul noptii inculpatul minor M.M.A. împreuna cu minorul D.S.C. ( mai mic de 14 ani) au sarit gardul în curtea Seminarului Teologic „ Sfantul Gheorghe” din Roman cu intentia de a sustrage bunuri din 2 autoturisme aflate acolo. Nu au reusit sa patrunda in autoturisme dar au sustras 2 oglinzi retrovizoare si o roata de rezerva din porbagajul unui autoturism.

Inculpatul a recunoscut comiterea faptelor, nu are antecedente penale iar parintii sai au depus diligente pentru acoperirea prejudiciului.

In aceste conditii, desi faptele comise de inculpat sunt grave s-a avut in vedere ca sunt un accident in viata lui si cum provine dintr-o familie organizata se pot aplica dispozitiile art. 103 CP. luandu-se fata de el masura educativa prevazuta de acest text ( sentinata penala nr.61/2004).

Etichete: