Top

Desfacerea casatoriei prin acord.

Prin sentinta civila nr. 11472 din 20 octombrie 2008, Judecatoria Iasi a pronuntat desfacerea, prin acord, a casatoriei incheiata de partile MM si MV si revenirea reclamantei la numele de familie avut anterior casatoriei.

Pentru a pronunta aceasta solutie, instanta a retinut ca, in fapt, partile s-au casatorit la data de 16.11.1985, din casatoria acestora rezultand copii, in prezent majori .

Art. 38 alin. 2 Codul familiei permite ca instanta sa dispuna desfacerea casatoriei pe baza acordului ambilor soti, daca de la data incheierii casatoriei a trecut cel putin un an, iar din casatorie nu au rezultat copii minori .

Aplicand aceste dispozitii legale la situatia de fapt retinuta, instanta a constatat ca de la data incheierii casatoriei dintre parti a trecut mai mult de 1 an, partile manifestandu-si expres vointa de a dispune desfacerea casatoriei prin acord. Totodata, instanta a mai retinut ca din casatoria acestora au rezultat copii, care insa la data pronuntarii cererii sunt majori .

In temeiul art. 40 Codul familiei , instanta a dispus si revenirea reclamantei la numele de familie avut anterior casatoriei .

Etichete: