Top

Necompetenta materiala. Trimiterea cauzei la sectia contencios administrativ.

Prin sentinta civila nr.531 din 2 decembrie 2008, in baza art. 137 Cod procedura civila, s-a primit exceptia de necompententa materiala a instantei , invocata de parata si s-a dispus declinarea competentei de solutionare a contestatiei formulata de reclamant, in contradictor cu paratele, pentru invalidarea alegerii in functia de consilier local, in favoarea Tribunalului Vaslui – Sectia de contencios administrativ.

Instanta a analizat exceptia necompetentei materiale a Judecatoriei Murgeni, invocata de parata, pe care a primit-o si a dispus declinarea competentei de solutionare a cauzei in favoarea Tribunalului Vaslui- Sectia contencios administrativ, motivat de faptul ca, in aceasta materie, potrivit dispozitiilor art.9 alineat 4 din Legea nr.249/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr.393/2004, hotararea Consiliului local poate fi atacata de consilier la instanta de contencios administrativ, competent fiind Tribunalul Vaslui.

Hotararea de invalidare a mandatului poate fi atacata de cei interesati la instanta de contencios administrativ in termen de 5 zile de la adoptare sau, in cazul celor absenti de la sedinta, de la comunicare.

(Sentinta civila nr.531 din 2 decembrie 2008).

Etichete: