Top

Revizuire. Nerespectarea procedurii privind efectuarea actelor de cercetare , potrivit art. 399 c.pr.pen.

Prin sentinţa penală nr.31/01.02.2008, a Tribunalului Brăila s-a dispus scoaterea de pe rol a cauzei şi înaintarea acesteia Parchetului de pe lîngă judecătoria Brăila, în vederea efectuării actelor de cercetare, potrivit art. 399 c.pr.pen.

Potrivit art.397 alin.1 c.pr.pen. cererea de revizuire se adresează procurorului de la parchetul de pe lîngă instanţa care a judecat cauza în primă instanţă. După efectuarea cercetărilor, prevăzute de art. 399 c.pr.pen., procurorul trimite cererea de revizuire şi întregul material al cauzei, pentru soluţionare, cu concluziile sale instanţei competente.

Instanţa este obligată să ia în considerare cererea de revizuire înaintată de procuror împreună cu întregul material de cercetare şi concluziile acestuia, numai în limitele cazului de revizuire arătat în cererea de revizuire şi care a făcut obiectul cercetărilor. Ca atare, nefiind îndeplinită procedura prev. de art. 399 c.pr.pen. se impune restituirea cauzei la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Brăila pentru efectuarea cercetărilor prealabile de către procuror.

Etichete: