Top

Reabilitare

INSTANTA

Sub nr. din 23.02.2010 a fost inregistrata la instanta cererea de reabilitare formulata de petentul E D, fiul lui Grigore si Maria, nascut la data de 28.12.1968, , domiciliat in comuna S, sat F, jud. V reabilitare cu privire la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat prev. de art. 208, 209 lit. a,f, g alin 2 Cod penal, aplicata prin sentinta penala nr. din 16.11.1998 pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 B, ramasa definitiva prin Decizia Penala nr. din 16.01.1999 a Curtii de Apel B.

Verificand actele dosarului, raportat la dispozitiile art.494 Cod procedura penala, instanta a constatat din oficiu necompetenta Judecatoriei Barlad.

Conform textului de lege mai sus invocat, in procedura solutionarii cererii de reabilitare, instanta competenta sa se pronunte asupra reabilitarii judecatoresti este : fie instanta care a judecat in prima instanta cauza in care s-a pronuntat condamnarea pentru care se cere reabilitarea, fie instanta corespunzatoare in a carei circumscriptie domiciliaza condamnatul.

Instanta care a pronuntat condamnarea prin hotararea mai sus mentionata si a carei reabilitare o solicita petentul, deci care a judecat in prima instanta, este Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti .

Instanta corespunzatoare , respectiv judecatoria, in a carei circumscriptie domiciliaza condamnatul este Judecatoria M.

Dupa punerea in discutie a exceptiei de necompetenta in solutionarea prezentei cereri, fata de competenta alternativa, petentul a fost de acord cu exceptia invocata si a optat ca judecarea cauzei sa fie facuta de Judecatoria M, avand in vedere ca domiciliul sau se afla in imediata apropiere fata de aceasta instanta

In consecinta, instanta va admite exceptia necompetentei teritoriale a Judecatoriei B.

In baza art. 39 Cod de procedura penala si art. 42 Cod de procedura penala, raportat la art. 494 Cod de procedura penala, va declina competenta de solutionare a cauzei avand ca obiect cererea de reabilitare cu privire la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat prev. de art. 208, 209 lit. a,f, g alin 2 Cod penal, aplicata prin sentinta penala nr. 1469 din 16.11.1998 pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 B , ramasa definitiva prin Decizia Penala nr. din 16.01.1999 a Curtii de Apel Bucuresti formulata de petentul E D, in favoarea JUDECATORIEI M.

In baza art. 192 alin. 3 Cod de procedura penala, cheltuielile judiciare avansat de stat raman in sarcina acestuia.

Etichete: