Top

COMPETENŢA MATERIALĂ ÎN CAZ DE SCHIMBARE A CALITĂŢII INCULPATULUI

Inculpatul F.D.C. a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.79 alin.1 din O.U.G. nr.195/2002.

În fapt s-a reţinut că la data de 7.X.2005 a condus autoturismul proprietate personală marca Audi 80 cu nr. de înmatriculare NT-03-VLN pe str. George Dăscălescu, în timp ce avea o îmbibaţie alcoolică de 2 g/l alcool pur în sânge.

La data când a săvârşit fapta inculpatul avea calitatea de comisar de poliţie, motiv pentru care a fost sesizată ca primă instanţă Curtea de Apel Bacău în baza art.281pct.1 lit.d C.p.p. şi art.27 alin.3 lit.c din Legea nr.218/2002.

Ulterior, săvârşirii faptei, respectiv la data de 15.X.2005 inculpatul a fost trecut în rezervă, schimbându-şi astfel calitatea.

În raport de această situaţie şi având în vedere faptul că infracţiunea pentru care a fost trimis în judecată nu are legătură cu atribuţiile de serviciu competenţa materială de soluţionare a cauzei revine conform art.25 şi 40 C.p.p. Judecătoriei Piatra Neamţ.

Faţă de cele ce preced s-a dispus în baza art.42 C.p.p. declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Piatra Neamţ.

Sentinţa penală nr.6 din 7.II.2006.

Etichete: