Top

Revizuirea hotărârilor civile în baza art. 322 pct. 8 C.procedură civilă

Prin cererea înregistrată sub nr. 1111/44/2008, petentul M.P. a solicitat retractarea (anularea) deciziei comerciale pronunţată în dosarul nr. 707/44/2007, învederând faptul că în mod nelegal s-a păşit la anularea recursului său de vreme ce procedura de citare realizată conform disp. art. 8 alin. 3 din Legea nr. 85/2006 prin Buletinul procedurilor de insolvenţă echivalează cu o lipsă de procedură.

Curtea a calificat drept nefondată cererea de revizuire din perspectiva următoarelor consideraţiuni:

Potrivit art. 8 alin. 3 din Legea nr. 85/2006 (în forma de la data judecării recursului), „citarea părţilor se face prin Buletinul procedurilor de insolvenţă”.

Cum respectiva dispoziţie legală a fost avută în vedere la realizarea citării petentului în dosarul de recurs, nu subzistă critica revizuientului sub aspectul nelegalei sale citări, fiind lipsite de relevanţă considerentele sale vis-a-vis de caracterul fictiv al unei atare forme de citare.

Apreciind că nu este vorba în speţă de o nelegală citare a revizuientului şi că, oricum, nelegala citare nu este motiv legal de revizuire, iar subsumarea acestei împrejurări la motivul de revizuire de la art. 322 pct. 8 este forţată, Curtea a respins cererea de revizure cu consecinţa menţinerii deciziei comerciale nr. 590/29.08.2008.

Etichete: