Top

Respingerea plângerii ca nefondată

Domeniu: plângere 278 ind.1 C.p.p.

Tip: sentinţă

NR. 372/13.11.2007

Autor: Judecătoria Adjud

Respingerea plângerii ca nefondată

Petenta Ş.E a formulat plângere împotriva soluţiei de neurmărire penală dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud în dosarul 1108/P/2006 ,faţă de intimaţii M. I., M.F. pentru infracţiunile prev. de art. 289 al.1, art.291 teza I şi art.292 din C.p. .

Temeiul juridic reţinut de procuror al soluţiei de neîncepere a urmării penale a fost art.10 lit.a din C.p.p.

Petenta a formulat iniţial plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea împotriva mai multor persoane, judecători, avocaţi executori judecătoreşti , funcţionari ai primăriei Adjud şi a intimaţilor. Faţă de aceştia din urmă s-a dispus disjungerea trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud. Prin aceiaşi rezoluţie s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru celelalte persoane.

Intimaţii au fost cercetaţi în continuare de Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud şi s-a dispus neînceperea urmăririi penale în baza art.10 lit.a.

Împotriva acestei soluţii petenta formulat plângere la primul procuror şi ulterior la Judecătoria Adjud, invocând nesoluţionarea de către Curtea de Apel Galaţi a plângerii împotriva rezoluţiei Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea prin care s-a dispus printre altele şi disjungerea cauzei faţă de intimaţi.

Instanţa , analizând fondul cauzei şi această cerere, a respins plângerea ca nefondată.

Fondul cauzei nu a ridicat probleme deosebite, ceea ce merită discutat este cererea petentei referitoare la influenţa deciziei asupra plângerii formulată împotriva soluţiei Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

În opinia instanţei această decizie a Curţii de Apel Galaţi ( în recurs) nu influenţează soluţia dispusă de procuror faţă de intimaţi . Curtea va analiza soluţia de neurmărire penală dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea prin rezoluţie şi nu cea de disjungere a cauzei, întrucât art.278 1 reglementează doar plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire penală sau netrimitere în judecată nu şi acelor de disjungere. Ca urmare Curtea , chiar dacă va admite plângerea, va desfiinţa rezoluţia doar cu privire la soluţia de neurmărire penală nu şi cu privire la disjungere.

Etichete: