Top

Plg. imp. rezol. proc.

Sp.124/04.02.2009

ASUPRA CAUZEI PENALE DE FATA:

1. Petenţii ………………….. au formulat plângere împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale data de către Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea in dosarul 696/P/2008, precum si împotriva rezoluţiei de respingere a plângerii formulata la prim – procurorul acestui parchet. In motivarea plângerii formulate, petenţii au arătat in data de 02.06.2008, intimaţii au pătruns pe proprietatea lor, i-au insultat si i-au ameninţat.

2. In cauza, Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea a dispus la data de 28.10.2008, prin rezoluţie, neînceperea urmăririi penale fata de intimaţii ……………………. pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 180(1), 192(2), 193 si 205 Cod Penal, in baza art 10(a), (b) si (d) din Codul Penal.

3. Petenţii au formulat plângere împotriva acestei rezoluţii la prim – procuror Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea, plângere care a fost respinsa prin rezoluţia din data de 21.11.2008.

4. Împotriva acestor doua soluţii, petenţii au formulat prezenta plângere cu care este investita instanţa.

5. Fata de materialul probator administrat in cauza, instanţa apreciază ca la dosar nu exista probe certe care sa demonstreze existenta faptelor reclamate de către petenţi. Nu a rezultat ca cei doi intimaţi (……………………) ar fi pătruns fara drept pe proprietatea petenţilor si nici ca ar fi exercitat loviri sau alte violente asupra lor. Unul din martorii audiaţi in cauza (……………..) a arătat ca in ziua in care a avut conflictul, intimata ……………. a ieşit la balconul casei ei si a început sa ii adreseze lui ………………… injurii, arătând ca “las’ ca tot îţi iau eu capul”, fara ca aceasta ameninţare sa fie însoţita de gesturi care sa duca la concluzia ca se va concretiza si deci fara avea aptitudinea de a alarma.

6. Prin urmare, plângerea formulata de către petenţi urmează fi respinsa, cu obligarea lor la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat in prezenta cauza.

Etichete: