Top

Închiderea procedurii. Refuzul creditorului de a suporta cheltuielile procedurale.

După notificarea creditorilor, faţă de societatea în faliment a fost înscrisă pe tabelul obligaţiilor o singură creanţă declarată – cea a creditorului care a iniţiat procedura.

Acesta a declarat că nu înţelege să suporte eventualele cheltuieli impuse de continuarea procedurii, motiv pentru care se va reţine incidenţa dispoziţiilor art.118 din Legea nr. 64/1995 republicată.

În urma efectuării demersurilor de notificare a creditorilor debitorului în faliment, prin publicitate, precum şi a instituţiilor publice pentru identificarea eventualelor creanţe bugetare, lichidatorul a prezentat, în condiţiile art. 41 din Legea nr. 64/1995 republicată, un raport asupra situaţiei societăţii, astfel cum a putut fi determinată din documentele obţinute.

S-a arătat, astfel, că societatea a fost înmatriculată în anul 1992, având ca principal obiect de activitate derularea de operaţiuni de comerţ şi servicii import-export. Ca administratori cu puteri depline, au fost menţionaţi la Registrul comerţului doi cetăţeni de naţionalitate turcă, aceştia nemaiaflându-se pe teritoriul României.

Lichidatorul a menţionat că nu au putut fi identificate documente contabile, societatea nu şi-a mai desfăşurat activitatea din anul 1997.

După notificarea creditorilor a rezultat o singură creanţă declarată faţă de societatea în faliment, respectiv, cea a creditorului care a iniţiat procedura. Acesta a declarat că nu înţelege să suporte eventualele cheltuieli impuse de continuarea procedurii.

În aceste condiţii, în cauză se va reţine incidenţa dispoziţiilor art.118 din lege, procedura urmând a fi închisă.

(încheiere nr. 1363 COM/ 28.05.2001, irevocabilă prin nerecurare)

Etichete: